Sarajevo se oprašta od ubijenog devetnaestogodišnjaka: 'Tvoje ime će biti himna tvojih drugova'

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevo se oprašta od ubijenog devetnaestogodišnjaka: 'Tvoje ime će biti himna tvojih drugova'
Foto: Screenshot/Instagram story / Ubijeni Faris Pendek

U nedjelju, 28. januara 2024. godine, oko 23.35 sati ubijen je Faris Pendek iz Sarajeva. 

Ovaj tragičan događaj potresao je javnost širom Bosne i Hercegovine. Pored porodice i prijatelja nastradalog, mnogi su se s tugom u srcu oprostili od devetnaestogodišnjaka.

Farisova smrt potresla je Sanjina Tepića, sina sarajevskog berbera Irfana Tepića koji se od tragično stradalog školskog druga oprostio riječima:

Bosanac radio na novoj Appleovoj seriji sa slavnim Donom Cheadleom: Otkrio nam je detalje

Bosanac radio na novoj Appleovoj seriji sa slavnim Donom Cheadleom: Otkrio nam je detalje

"Brate moje, da ti Allah dragi podari lijep džennet".

Nakon njega, svoj osjećaj kad je saznala da je Faris ubijen, opisala je i Sanjinova majka, influenserica Nahla Tepić. Njeno potresno opraštanje prenosimo u cijelosti:

"Zvoni mi telefon. Zove me sin danas i kaže: 'Mama, je li znaš ko je sinoć ono ubijen na Otoci? Faris, moj drug iz osnovne.'

Allaha mi stala sam i hladan znoj me probija. Šta se ovo dešava ljudi?! Zna li javnost da je ovo dijete tolika blagodat za grad, komšiluk, a da ne kažem za sina poput njega!

On je sve ljepote jednog, iskrenog, čestitog insana imao kako on tako i njegova majka. Živjeli smo skupa u zgradi na Otoci, to dijete je primjer jedan.

Da li znate koliko muke, truda i suza stane u jedan odgoj da izgradiš i na selamet izvedeš dijete poput njega?! I dođe neko i hladno bez razloga ubije dijete tvoje!

Je li može gore od ovog? Je li može gore iskušenje nego da ti neko dijete ubije? Gdje mi živimo?

Molim Allaha da nas sačuva ovakvog iskušenja i da njegovoj porodici da sabur čitavog svijeta! Duša mi se cijepa.

Dragi naš Farise, sine nikad im halalit nećemo, ti si primjer i oličje poštenja. Tvoje ime će biti himna tvojih drugova.

Volimo te. Neka ti Allah dž.š. podari vječni džennet. Amin", napisala je Nahla Tepić.

Podsjetimo, u nedjelju, 28. januara 2024. godine, oko 23.35 sati, PU Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN muškarca.

U Tužilaštvo KS predat Adem Šuman koji je ubio mladića (19) na Otoci

U Tužilaštvo KS predat Adem Šuman koji je ubio mladića (19) na Otoci

Vozaču D.K. (2005) i putniku E.R. (2005) su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B.H. (2005) nije povrijeđen. Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U poslijepodnevnim satima, dana 29.01.2024. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajuće tužiteljice, lišili su slobode Adema Šumana, rođen 2000. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. stav 2, tačka b) KZ FBiH) na štetu F.P. (2005).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije