Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / MUP KS / Ilustracija

U Sarajevu su jučer, 27. marta, uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

U 15 sati, policijski službenici PU Novi Grad uhapsili su I.M., rođen 1990. godine u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih djela iz člana 287. stav 1. KZ FBiH /Teška krađa/.

"34-godišnjak se sumnjiči da je u prethodnom periodu na području općine Novi Grad počinio više krivičnih djela teških krađa u aparate za naplatu parkinga. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Drugo hapšenje desilo se u  16:30 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo.

"Policijski službenici PU Novo Sarajevo uhapsili su E.H., rođen 1993. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo Teška krađa /član 287. stav 1. KZ FBiH/. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 30-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", naveli su iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije