Migrant preminuo nakon uboda nožem: Policija saopćila detalje

3
Radiosarajevo.ba
Migrant preminuo nakon uboda nožem: Policija saopćila detalje
Foto: Arhiv / Ilustracija

U mjestu Kraševo, u općini Tešanj, napadnut je migrant koji je, usljed povreda, preminuo u tešanjskoj bolnici.

Sve se desilo jučer u 16.15 sati ispred tržnog centra "Konzum", gdje je jedan migrant nožem napao drugog.

"Došlo je do fizičkog napada, upotrebom hladnog oružja-noža, od strane nepoznatog lica, migranta, koji se udaljio sa lica mjesta, prema drugom migrantu, licu H. S., rođenom 1982. godine, državljanin Alžira, koje je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, usljed kojih je lice i preminulo u Općoj bolnici Tešanj", saopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Isti dan, kao rezultat intenzivnih operativnih i drugih aktivnosti policijskih službenika, pronađen je Y. S., rođen 1993. godine, državljanin Maroka, koji se dovodio u vezu s ovim ubistvom.

"Navedena osoba je uhapšena i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada", navedeno je u saopćenju iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije