Iz zeničkog zatvora pobjegao Aleksa Mican, dvostruki ubica

5
A. Č.
Iz zeničkog zatvora pobjegao Aleksa Mican, dvostruki ubica
Foto: Facebook / Aleksa Mican

Aleksa Mican, dvostruki ubica koji je ranije pušten na dopust nije se vratio na izdržavanje kazne u Kazneno-popravni zavod u Zenici, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Za Aleksom Micanom raspisana je potjernica, za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Rusmir Isak, direktor zatvora u Zenici.

"Navedeni osuđenik, koji se nije vratio na izdržavanje kazne, dobio je odobrenje direktora Zavoda prije nego što sam preuzeo mandat direktora", dodao je Isak.

Irska predstavnica nije se pojavila na generalnoj probi: Traže hitnu reakciju EBU-a

Irska predstavnica nije se pojavila na generalnoj probi: Traže hitnu reakciju EBU-a

Anis Kundalić, sin Mehmeda i majke Naile, rođen je 11. septembra 1979. u Zenici. U 22. godini, 25. juna 2001., promijenio je ime i prezime u Aleksa Mican. Predstavljao se i kao Senad Bukvić te Markus Passek, uposlenik UN-a. 

Za Kundalićem je bilo izdato nekoliko potjernica zbog:

  • 2002. krivotvorenja (tri prijave), teške krađe (jedna), utaje (sedam), krađe (dvije), sitnog djela krađe (jedna), prevare (četiri);
  • 2003: prevare (četiri), krivotvorenja isprava (dvije), sitnog djela krađe (jedna);
  • 2004: prevare (deset), teške krađe (jedna), krivotvorenja znakova za vrijednost (pečati, markice, osim novca), utaje (jedna), krivotvorenja isprave (jedna).

Aleksa Mican (25) 2004. godine ubio je Senada Lepiricu (25) iz Bugojna i Adema Ćatića, radnike firme IT computers, u stanu koji je iznajmio u Olimpijskom naselju Mojmilo, a zatim od njih uzeo pet računara-laptopa. 

Protiv Micana je od 2000. podneseno 30 prijava zbog više kaznenih djela. Za njim su raspisane i dvije potjernice. Jednu je raspisao Općinski sud u Sarajevu 2002., a drugu Općinski sud u Zenici 2004.

Aleksa Mican tada je osuđen je na 25 godina zatvora, a do sada je odslužio 19 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Najnovije