Horor u BiH: Učitelj osumnjičen za zlostavljanje učenice, njen otac ga pretukao

3
Radiosarajevo.ba
Horor u BiH: Učitelj osumnjičen za zlostavljanje učenice, njen otac ga pretukao
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Policija istražuje još jedan šokantan slučaj seksualnog uznemiravanja maloljetne učenice u jednoj osnovnoj školi u blizini Dervente.

Kako otkriva izvor portala Srpskainfo, sve se dešavalo protekle sedmice, a za seksualno uznemiravanje (dodirivanje učenice po intimnim dijelovima tijela) osumnjičen je nastavnik fizičkog vaspitanja.

Ovo nije jedini slučaj koji policija istražuje u toj školi, jer kada se saznalo za ovaj slučaj, otac djevojčice je pretukao osumnjičenog nastavnika.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Zbog svih ovih događaja, nastavnik se nalazi na bolovanju.

Zbog zaštite djevojčice mediji neće objavljivati imena upletnih u ovaj slučaj, kao ni tačno mjesto gdje se sve to dešavalo. Da postoji prijava oko ovog slučaja potvrdili su i u Policijskoj upravi Doboj.

"Policiji u Derventi je prijavljen ovaj slučaj i o svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Doboju", rekla je glasnogovornica ove Uprave Dragana Kerkez.

Nastavnik, kako se navodi, još nije uhapšen, jer se mora provjeriti da li su tačni navodi iz prijave.

"Policija je obavijest dobila iz Centra za socijalni rad u Derventi i odmah je pokrenuta istraga. Inspektori sada moraju utvrditi šta se tačno dešavalo u školi, da li ima nekih svjedoka koji su vidjeli nedolično ponašanje ovog profesora. Takođe, ako se utvrdi da je on seksualno uznemiravao učenicu, biće provjeravano da li se i ranije ponašao na sličan način", istakao je izvor medija.

Direktor osnovne škole u kojoj se desio ovaj slučaj rekao je da je upoznat sa optužbama: "Učenici su prijavili psihologu da se nastavnik fizičkog vaspitanja nedolično ponašao. O svemu smo obavijestili Centar za socijalni rad, policiju i Ministarstvo prosvjete RS. Mi smo preduzeli sve što je bilo u našoj moći."

Na pitanje da li je nastavnik kažnjen, direktor kaže da nije, zbog toga što se nalazi na bolovanju nakon fizičkog napada. On je dodao kako ranije nije bilo prijava protiv pomenutog nastavnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije