Epilog napada na maloljetnike u Sarajevu: Tužilaštvo otvorilo istragu, određen pritvor Alenu Plehu

6
A. Ka.
Epilog napada na maloljetnike u Sarajevu: Tužilaštvo otvorilo istragu, određen pritvor Alenu Plehu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska policija / Ilustracija

Kantonalni sud u Sarajevu, na prijedlog Kantonalno tužilaštva u Sarajevu, odredio je jednomjesečni pritvor Alenu Plehu (42) iz Sarajeva, koji se sumnjiči za krivično djelo teška tjelesna povreda.

Podsjetimo, pripadnici Policijske uprave Centar 26. maja dva sata poslije ponoći uhapsili su Pleha, nakon što je dan ranije, 25. maja u 21.05 sati, u ulici Tina Ujevića u sarajevskom naselju Mejtaš, brutalno pretukao dvoje maloljetnika.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno je da je nasilniku određen pritvor.

Fascinantno: Pogledajte ples polarne svjetlosti iznad gradova u BiH

Fascinantno: Pogledajte ples polarne svjetlosti iznad gradova u BiH

"Preduzimaju se istražne radnje, u toku su određena vještačenja, a zbog zaštite i prava maljetnika ne možemo davati više informacija", kazali su nam iz Tužilaštva KS.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ranije je saopćeno da je jedna maloljetna osoba zadobila teške povrede opasne po život te je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zadržana na daljem liječenju, dok je druga maloljetna osoba lakše povrijeđena.

Nedugo nakon nemilog događaja objavljeno je da se radi o učenicima Druge gimnazije i Katoličkog školskog centra u Sarajevu. Sedamnaestogodišnjem mladiću je polomljena vilica, a njegovoj vršnjakinji je zbog teških povreda glave uređana operacija.

Prema prvim informacijama, tinejdžeri su kritičnog dana nakon završetka druge smjene u školama sjeli blizu jedne zgrade u ulici Tina Ujevića kako bi pravili narukvice.

Napadač je u policiji izjavio da su mu tinejdžeri navodno smetali sa laserima, ali se ispostavilo da su napadnuti bez povoda u trenutku dok su pravili narukvice.

Pleh je i ranije punio stupce crne hronike. On je još 2011. godine kriglom napao studenta za šta je osuđen na dvije godine zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije