Drama u Zenici: Pronađeno još jedno tijelo, objavljena fotografija osumnjičenog

3
Radiosarajevo.ba
Drama u Zenici: Pronađeno još jedno tijelo, objavljena fotografija osumnjičenog

U Zenici je danas, u poslijepodnevnim satima, pronađeno još jedno beživotno tijelo muške osobe.

Podsjetimo, u Zenici se danas desila tuča koja je završila smrtnim ishodom.

"Oko 9 i 55 sati, obaviještena je policija da je u ulici Nikola Tesla došlo do tuče dva lica. Izlaskom ekipa na teren i hitne pomoći, konstatovana je smrt jednog lica, a drugo lice je u bjekstvu i za njim tragamo", rekla je Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK.

No, kasnije je pronađeno tijelo još jednog muškarca u istoj ulici, u dvorištu privatne kuće. 

"Identitet još nije utvrđen, ali se dovodi u vezu s jutrošnjim događajem i sa istim osumnjičenim", dodala je Ahmić za Radiosarajevo.ba.

Uviđaj je u toku, a policija traga za Canerom Taylanom, turskim državljaninom.

Caner Taylan - undefined

Foto: MUP ZDK: Caner Taylan

"Danas, oko 09,30 sati, u Zenici, u ulici Nikole Tesle, od strane nepoznatog lica, upotrebom hladnog oružja, nanesene su povrede licu O. R. rođenom 1957. godine, iz Zenice, koje je od posljedica zadobijenih povreda i preminulo na mjestu izvršenja krivičnog djela.

Odmah nakon što je dežurna služba Policijske stanice Centar obaviještena o navedenom događaju, na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave, te obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije, koja je pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i izvršila uviđaj.

Paralelno sa uviđajnim radnjama, poduzimane su intenzivne operativne aktivnosti na otkrivanju i lišenju slobode lica koje je nanijelo smrtonosne povrede licu O. R., i koje se nakon izvršenja ovog krivičnog djela dalo u bjekstvo.

Prema dosad prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela "Ubistvo" iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH, počinjenog na štetu lica O.R., može dovesti lice Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici", saopćili su iz policije.

Uputili su apel građanima da, ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju ovog muškarca, o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije