Detalji velike akcije banjalučke policije: Uhapšeno pet članova porodice

0
Radiosarajevo.ba
Detalji velike akcije banjalučke policije: Uhapšeno pet članova porodice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / MUP RS

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka i Jedinice žandarmerije danas su uhapsili Banjalučanina S.T. za kojim je raspisana centralna potjernica za četiri krivična djela, te članove njegove porodice T.T., T.T., O.T. i B.T. koje, takođe, terete za više krivičnih djela.

Aktivnosti su izvedene pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a na osnovu naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci.

"S.T. iz Banja Luke, lišen je slobode, jer je za istim raspisana centralna potjernica od strane Osnovnog suda u Banjoj Luci, zbog počinjenog krivičnog djela proganjanje, te zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela ugrožavanje sigurnosti, oštećenje I oduzimanje tuđe stvari, lažno prijavljivanje krivičnog djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Lejlu Njemčević udario automobil tokom treninga, zadobila je povrede

Lejlu Njemčević udario automobil tokom treninga, zadobila je povrede

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, lažno prijavljivanje krivičnog djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija lišena su slobode lica T.T., T.T., O.T. i B.T. svi iz Banja Luke", navode iz policije.

Dodaju da su u pretresu stana u Banjoj Luci, koji koriste osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Velika akcija policije u Banjoj Luci, uhapšeno više osoba

Velika akcija policije u Banjoj Luci, uhapšeno više osoba

"U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a o lišenju slobode lica S.T. obaviješten je Okružni centar Sudske policije Banja Luka", navode iz policije.

Kako nezvanično saznaje portal Nezavisne, u pitanju su supružnici, njihove dvije kćerke i sin kojeg terete za proganjanje bivše djevojke, a koji se nije odazivao na poziv suda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije