Detalji akcije Vagabundo: Uhapšeno pet osoba, pripremali ubistvo policajca FUP-a

0
Radiosarajevo.ba
Detalji akcije Vagabundo: Uhapšeno pet osoba, pripremali ubistvo policajca FUP-a
Foto: Arhiv / Policija KS

Istražitelji Sektora kriminalističke policije i Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a KS danas su na području Kantona Sarajevo proveli akciju kodnog naziva “Vagabundo”.

Uhapšene su dvije osobe. Akcija je provedena po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tokom predmetnih aktivnosti izvršeni su pretresi objekata i motornih vozila koje koriste lica E.S. i N.H., pri čemu su pronađeni predmeti izvršenja krivičnih djela.

Nestlé bilježi organski rast od 1,4% u prva tri mjeseca ove godine

Nestlé bilježi organski rast od 1,4% u prva tri mjeseca ove godine

saopćenje MUP-a KS prenosimo u cijelosti:

"U okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, istražitelji Sektora kriminalističke policije i Specijalne policijske jedinice Uprave policije su dana 07.12.2022.godine na području Kantona Sarajevo proveli akciju kodnog naziva “Vagabundo”.

Tokom predmetnih aktivnosti izvršeni su pretresi objekata i motornih vozila koje koriste lica E.S. i N.H., pri čemu su pronađeni predmeti izvšenja krivičnih djela.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 250. (Organizovani kriminal) u vezi sa krivičnim djelima iz člana 195. (Neovlašteni promet opojnim drogama) i člana 193. (Neovlašteni promet oružja, vojne opreme te proizvodima dvojne namjene) KZ BiH, lišena su slobode lica: E.S., rođen 1972.godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu i N.H., rođen 1984.godine u Bijelom Polju, državljanin Crne Gore. Isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licima.

Također, u sklopu navedene akcije, imajući u vidu da je u realizaciji iste učestvovalo više policijskih agencija, policijski službenici FUP-a su na pod ručju Bihaća, Zenice i Zavidovića lišili slobode tri lica.

Navedena kriminalna grupa je, između ostalih krivičnih djela, pripremala i izvršenje krivičnog djela ubistva pripadnika FUP-a", naveli su u saopćenju iz MUP-a KS


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije