Željka Cvijanović: Schmidt nema nikakva prava, a mi se zbog njega mlataramo po Sarajevu

7
Radiosarajevo.ba
Željka Cvijanović: Schmidt nema nikakva prava, a mi se zbog njega mlataramo po Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Pristalice Milorada Dodika ispred Suda BiH

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pružila je i danas, 17. aprila podršku svom stranačkom šefu Miloradu Dodiku na ročištu u Sarajevu pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik i v. d. direktor Službenog glasnika RS Miloš Lukić, optuženi su za neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH, a Cvijanović je ogorčena upravo na Christiana Schmidta.

"Moram reći da je ovo jadna država čiji građani žive u pravnoj nesigurnosti, visoki predstavnici nemaju pravo da donose zakon, oni Aneksom 10 nisu dobili pravo da mijenjaju zakone, a Schmidt pogotovo nije visoki predstavnik i nema na to prava, a zbog njega se danas mlataramo po Sarajevu. On nije visoki predstavnik po međunarodnom pravu, a to nije rekao ni Ustavni sud.

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

Za pravnu i ustavnu nesigurnost nije kriv RS i Milorad Dodik, nego oni koji su je krearirali. Ponosna sam kao i Stevandić na ljude koji su obrazložili kako se postupa po zakonu, izražavam veliko nezadovoljstvo i mislim da dijelim mišljenje građana RS koji sami vide da besmisao ove države.

Milorad Dodik u funkciji predsjednik RS je uradio ono da završi svoj posao i uradio ono što treba da bi zakon stupio na snagu, ovo je besmislenija tužioca da slušamo svjedoke kako bi čuli da se neko ponaša u zakonu", kazala je Cvijanović.

Naredno ročište Miloradu Dodiku zakazano je za 29. april u 14 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije