Vozači, oprez: Obustavljen saobraćaj u mjestu Špilja, kolovoz mokar, moguća i poledica

0
Fena
Vozači, oprez: Obustavljen saobraćaj u mjestu Špilja, kolovoz mokar, moguća i poledica
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na magistralnom putu Bosanska Dubica - Bosanska Kostajnica (u mjestu Špilja) obustavljen je saobraćaj za putnička vozila, dok teretna vozila saobraćaju otežano.

Kolovoz je u ostalim krajevima mokar ili vlažan, a zbog niže temperature skreće se pažnja na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Upozorava se i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Sarajevo - Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Znate li zašto Balkan ostaje bez stanovništva?

Znate li zašto Balkan ostaje bez stanovništva?

Stanje na putevima: Smanjena vidljivost zbog magle

Stanje na putevima: Smanjena vidljivost zbog magle

Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Živinice-Stupari (Đurđevik) i Jajce-Crna Rijeka (Orlovac).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije