Vojin Mijatović: Semir Efendić će biti 'pometen' u Općini Novi Grad

12
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: Semir Efendić će biti 'pometen' u Općini Novi Grad
Foto: Face TV / Vojin Mijatović na Face TV-u

Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja, preduzetništva i obrta i potpredsjednik SDP-a, večeras je najavio je da će načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i predsjednik Stranke za BiH biti "pometen" na lokalnim izborima.

"Semir Efendić neka bude načelnik Novog Grada do lokalnih izbora kada ćemo ga 'pomesti' iz Novog Grada! To će biti prioritet, idemo sada jako! Dosta je više Efendića i sličnih! Drži mi lekcije čovjek koji je osuđen za ubistvo iz nehata! Kune se u BiH, a govori: “Šta će nam Mijatović iz RS-a?”, izjavio je Vojin Mijatović na televiziji TV Face.

Efendiću je zamjerio i jer se protivio da Mijatović iz RS-a bude ministar u FBiH.

Na današnji dan rođen jedan od najvećih bh. pisaca Safvet-beg Bašagić

Na današnji dan rođen jedan od najvećih bh. pisaca Safvet-beg Bašagić

"Kune se u BiH, a onda kaže šta će on iz RS u FBiH. Efendić, Ogrešević i slični trebaju držati predavanja meni šta ću ja raditi u sopstvenoj zemlji. Mi smo sada preuzeli odgovornost, a kada se mijenja stanje - mora se čistiti. A krenuli smo da čistimo", dodao je potpredsjednik SDP-a.

Podsjetimo, Stranka za BiH je bila dio 'Osmorke'. Na kraju su odlučili sa NES-om istupiti i nastaviti djelovanje kao opozicija i na nivou BiH i na nivou Federacije BiH, što im je 'Trojka' zamjerila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije