Ured visokog predstavnika pozdravio dugoočekivano kompletiranje vlasti u FBiH

3
Radiosarajevo.ba
Ured visokog predstavnika pozdravio dugoočekivano kompletiranje vlasti u FBiH
Foto: Dž. K. / Christian Schmidt

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovana je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH s ministrima iz stranaka Socijaldemokatska partija, Naša stranka, Narod i pravda, HDZ, HDZ 1990 i Ramo Isak. 

Ured visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini oglasio se na zvaničnom Twitter profilu:

"OHR pozdravlja dugoočekivano kompletiranje vlasti u FBiH i implementaciju volje glasača izražene na oktobarskim izborima. Nova Vlada mora brzo da prione rješavanju potreba građana i usvajanju hitnih i neophodnih reformi kako bi BiH krenula naprijed na put ka članstvu u EU. Svaka nova vlada, bez obzira koje stranke čine većinu, mora primarno biti posvećena građanima."

Evo zašto je toliko važna porođajna težina i šta govori o zdravlju djeteta

Evo zašto je toliko važna porođajna težina i šta govori o zdravlju djeteta

Imenovanje Vlade FBiH izazvalo je različite reakcije, a ispred Parlamenta Federacije BiH organizirani su protesti protiv odluke Christiana Schmidta da se glasa o uspostavi vlasti uprkos zakonskom protivljenju jednog člana rukovodstva entiteta.

Podsjećamo, sve je bilo na rubu incidenta nakon što je zastupnik Kenan Uzunović napustio sjednicu i izašao iz zgrade Parlamenta FBiH. Okupljeni su nasrnuli na njega, a policija je hitno reagovala.

Fotoreporteri portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja javljaju da su prisutni pljuvali i prijetili Uzunoviću. Policija nije odmah bila tu kako bi reagovala, ali su uspjeli smiriti situaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije