Stigla zvanična obavijest iz Ministarstva: Evo koji su dani neradni u FBiH za prvomajske praznike

4
Radiosarajevo.ba
Stigla zvanična obavijest iz Ministarstva: Evo koji su dani neradni u FBiH za prvomajske praznike
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Prvi maj na sarajevskim izletištima

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da se, prema Zakonu o praznicima ("Službeni list SFRJ" broj: 6/73), Prvi maj obilježava kao međunarodni praznik rada tokom dva dana (1. i 2. maja).

S obzirom na to da Prvi maj 2024. godine pada u srijedu, obavijestili su javnost da će neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine biti srijeda, 1. maj, te četvrtak, 2. maj 2024. godine.

"U skladu s tim, tokom praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe neće biti otvoreni.

Pucnjava U Hrvatskoj: Policija privela petero ljudi

Pucnjava U Hrvatskoj: Policija privela petero ljudi

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ovom prilikom želi čestitati svim radnicima Prvi maj, praznik rada. Ovaj praznik je prilika da istaknemo važnost čovjeka kao najvažnijeg resursa, te se podsjetimo da je najveća vrijednost na tržištu rada upravo kvalitetna radna snaga.

Pozivamo poslodavce da poštuju prava radnika koja im garantuje Zakon o radu, te da osiguraju sigurno i pravedno radno okruženje za sve zaposlene", saopćeno je iz Kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije