Sramotne izjave Rajka Vasića: "Ja sam njih klao... Da sam mogao, ja bih njih pobio ne znam koliko"

30
L. M.
Sramotne izjave Rajka Vasića: "Ja sam njih klao... Da sam mogao, ja bih njih pobio ne znam koliko"
Foto: SNSD / Rajko Vasić

Član Glavnog odbora SNSD-a (stranka Milorada Dodika) i nekadašnji generalni sekretar te stranke Rajko Vasić ponovo šokira javnost svojim skandaloznim izjavama.

Na dan kada su pale prve žrtve opsade Sarajeva, Vasić je u podcastu, čije ime nećemo spominjati jer antidržavnim djelima ne treba davati medijski prostor, kazao da je 'u ratu klao' i da je pomirenje nemoguće.

"Bosna i Hercegovina, pomirenje, suživot, Bog-otac... ma kakvo pomirenje, ja sam njega klao i on mene. O kakvom pomirenju mi pričamo i o gradnji zajedničke države, pa da sam mogao, ja bih njih pobio ne znam koliko", kazao je, između ostalog, čovjek koji je u nekoliko navrata prijetio novim genocidom.

Mašić: Galić ne zaslužuje nikakvu vrstu brige i sadake od države, 18. augusta mu ističe 'bolovanje'

Mašić: Galić ne zaslužuje nikakvu vrstu brige i sadake od države, 18. augusta mu ističe 'bolovanje'

"Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku", napisao je Vasić na društvenoj mreži X.com 2018. godine.

Nakon toga je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopćilo da provodi istražne radnje u ovom predmetu - i to bi bilo sve.

U martu 2022. godine zastupnik Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Damir Arnaut podnio je krivičnu prijavu protiv Rajka Vasića jer je rekao da "može doći minirati zgradu BHRT-a".

Nije poznato da li je Tužilaštvo uradilo išta po pitanju skandaloznih izjava Rajka Vasića koji unosi nemir, a posebno uznemiravajući žrtve rata.

Ovaj posljednji fašistički ispad Dodikovog ideologa krajnji je apel Tužilaštvu Bosne i Hercegovine da reagira - šta je radio i gdje je bio Rajko Vasić tokom agresije na BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (30)

/ Povezano

/ Najnovije