Slučaj u BiH: Kako je direktor firme bez odobrenja iskopao šljunak vrijedan više od 850.000 KM?

2
Radiosarajevo.ba
Slučaj u BiH: Kako je direktor firme bez odobrenja iskopao šljunak vrijedan više od 850.000 KM?
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Dobojlija V. Đ. osumnjičen je da je kao direktor firme bez odobrenja nadležnog organa iskopavao i prodavao šljunak čime je privredno društvo steklo korist od 850.911 KM.

Protiv njega su pripadnici Policijske uprave Doboj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli izvještaj o krivičnom djelu nezakonito postupanje u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnim djelom protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja.

"Za V. Đ. postoji osnov sumnje da je od jula 2018. do septembra 2022. godine, kao odgovorno lice u jednom privrednom društvu sa područja grada Doboja, obavljalo privrednu djelatnost iskopa i prodaje mineralnih sirovina bez odobrenja nadležnog organa", saopćeno je iz Policijske uprave (PU) Doboj.

Vojin Mijatović ima poruku za Dodika 'Mac, mac crni Milorade!'

Vojin Mijatović ima poruku za Dodika 'Mac, mac crni Milorade!'

U saopćenju se dodaje da je osumnjičeni izbjegavao platiti naknadu za promjenu namjene zemljišta, te je protivpravno eksploatisanu mineralnu sirovinu u kontinuitetu prodavao kupcima, izdajući im fakture kao da se radi o zakonski eksploatisanim sirovinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije