Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

52
Radiosarajevo.ba
Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Rs, gostovao je večeras, 28. aprila, u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića.

Skandalozni laktaški vožd ni večeras nije 'mašio' sa svojim uznemirujućim tvrdnjama, otišavši čak i jezivi korak dalje - ponudio je 2 milijarde Bošnjacima da se Rs otcijepi, a u ponudu "ubacio" i Potočare.

Prvo je pjevao bajke o tome kako je u entitetu čiji je predsjednik - super. Budžet maksimalan, fabrike se otvaraju,  nema vanredne situacije, ukratko, jedna šarena laža o dobrom standardu koji želi uništiti, a ko drugi, nego američki ambasador u našoj zemlji Michael Murphy, kojeg Dodik ne može da ne spomene čim 'usta otvori'.

Potvrđeno: Predsjedništvo BiH razriješilo Fatiha Kola sa pozicije počasnog konzula u Panami

Potvrđeno: Predsjedništvo BiH razriješilo Fatiha Kola sa pozicije počasnog konzula u Panami

Nakaradan i smrdljiv, tako je opisivao američkog ambasadora. Pa je onda opet zapjevao 'labuđi pjev' kako oni (Rs) ne žele secesiju, kako su oni stvorili BiH (?!), ali, eto, da oni imaju plan da "se razduže ako se ne uspostavi sistem odnosa", a onda uznemirujuće izjavio:

"Spreman sam da vam dam 2 milijarde obeštećenja, da za 10 godina isplatite neke svoje stvari. Da Potočare damo Bošnjacima eksteritorijalno. Da se jednostavno raziđemo jer nema načina da se živi dalje. A rata neće biti. Mi nećemo rat, ali ćemo jednog dana otići. Bošnjački političari, svi, imaju samo jedan cilj, a to je da rasture Rs. Ako oni uspiju, mi idemo i nosimo 49 posto BiH."

Pa smo onda čuli i kako misli da je presjednik Rusije Vladimir Putin faca, a onda je jezivo izjavio: "Dat ćemo vam 2 milijarde, ionako ste navikli da živite na nafakama."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (52)

/ Povezano

/ Najnovije