Saša Magazinović: 'Ulje kanabisa će biti legalno i prodavat će se u apotekama'

7
Radiosarajevo.ba
Saša Magazinović: 'Ulje kanabisa će biti legalno i prodavat će se u apotekama'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Saša Magazinović

Saša Magazinović, zastupnik (SDP) u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, koji se već duže vrijeme zalaže za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe se oglasio na svom nalogu na platformi X povodom ove teme.

Puno ljudi opravdano pita zašto legalizacija kanabisa u medicinske svrhe ide sporo i ko to i zašto koči?

"Odgovor je vrlo jednostavan. Litar ulja kanabisa na crnom tržištu košta 100.000 KM. Je li mislite da je dilerima u interesu da se ulje kanabisa prodaje u apotekama? Naravno da nije, Ima li to crno tržište utjecaja na institucije i pojedine političare u BiH? Očigledno da ima čim se ovoliko oteže", odgovorio je Magazinović na brojna pitanja.

Sestre Sipović dobile diplomatski pasoš BiH

Sestre Sipović dobile diplomatski pasoš BiH

Formiranje komisije traje pola godine, nastavio je on objašnjavati. Papir ide s prvog na treći sprat nekoliko mjeseci i slično, ali dobra vijest je, Magazinović je istaknuo, kako je ovaj proces otkočen: "Nedavno je formirana komisija za sprječavanje zloupotebe opojnih droga koja treba uraditi svoj dio posla."

Zaključuje Magazinović i onda nabraja kolege sa kojima surađuje na ovom pitanju:

"Imam povjerenje u ministricu [Dubravka] Bošnjak koja je na čelu ove komisije kao i ministre [Nediljko] Rimca i [Alen] Šeranića koji su dali podršku; [Nataša] Grubiša iz agencije za lijekove i medicinska sredstva se također veoma trudi Međutim ostaje pitanje da li je narko mafija jača od države? Mnogo puta je bila, ali su na kraju uvijek bili poraženi.

Tako će biti i ovaj put. Ulje kanabisa će biti legalno i prodavat će se u apotekama", zaključio je Magazinović u završnom dijelu svog videa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije