Reporteri bez granica kratkom porukom podsjetili Elmedina Konakovića na njegovu dužnost

7
Radiosarajevo.ba
Reporteri bez granica kratkom porukom podsjetili Elmedina Konakovića na njegovu dužnost
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Velika akcija Tužilaštva Bosne i Hercegovine "Black Tie 2" uzdrmala je javnost kako u našoj zemlji, tako i u regionu, a pojedine osobe su u vezu sa kriminalcima dovodili i ministra vanjkih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića. 

Jedan od novinara koji njegovo ime dovodi u vezu sa ličnostima iz kriminalne grupe je i novinar Avdo Avdić sa portala Istraga.ba. Nakon što je Konaković na press konferenciji održanoj povodom provođenja akcije "Black Tie 2" demantovao navode o njegovoj umiješanosti na bilo koji način, Avdo Avdić ipak nije ostavio ovu temu te je nastavio istraživati i o tome. 

Nakon toga je Elmedin Konaković objavio kratki video u kojem Avdić predstavljen kao radikalista, novinar bez novinarske etike te osoba koja iznosi laži. Kratki film traje nešto više od 5 minuta, a ko je autor istog nije poznato. 

Ekološko blago: Jeste li znali da se jedno od najčišćih jezera u Evropi nalazi u BiH?

Ekološko blago: Jeste li znali da se jedno od najčišćih jezera u Evropi nalazi u BiH?

Objavom tog filma Konaković je izazvao burne reakcije, a sada na stranu novinara stali su i Reporteri bez granica. Oni su podržali urednika portala Istraga.ba te kritikovali potez ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića.

"Sigurnost novinara Avde Avdića koji je otkrio navodne veze između organiziranog kriminala i ministra Elmedina Konakovića je ugrožena video snimkom koji je političar postavio da ga diskredituje. RSF podsjeća bh. vlasti na njihovu dužnost da štite novinare", naveli su u poruci Reporteri bez granica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije