Potvrđeno: U Graničnu policiju BiH stigla obavijest iz Suda o Novaliću, Solaku i Hodžiću

1
A. S.
Potvrđeno: U Graničnu policiju BiH stigla obavijest iz Suda o Novaliću, Solaku i Hodžiću
FOTO: Radiosarajevo.ba / Novalić, Solak, Hodžić

U Graničnu policiju Bosne i Hercegovine stigla je obavijest iz Suda BiH o pravosnažnosti presude u predmetu "Respiratori", u kojom su Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić osuđeni na 15 godina zatvora.

Ova informacija je potvrđena za portal Radiosarajevo.ba iz Granične policije BiH.

"Stigla je obavijest iz Sud BiH. Sama obavijest znači da se Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić zadrže na graničnom prijelazu, ako se pojave. Obavijest je kako i sama riječ kaže za informiranje, a mjera zabrane napuštanja BiH je obavezujuća", pojasnili su iz Granične policije BiH za Radiosarajevo.ba.

Analiza | Puhovski: Harris ima svoje adute, ali Trump je i dalje u značajnoj prednosti

Analiza | Puhovski: Harris ima svoje adute, ali Trump je i dalje u značajnoj prednosti

Prema osuđenima nisu izrečene mjere osiguranja prisustva i uspješnog vođenja postupka.

"Da bi se nekome uskratila sloboda, mora se donijeti valjana odluka", naglasili su iz Granične policije BiH za naš portal.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom, a potvrdio drugostepenom, osudio bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i vlasnika firme F.H. Srebrena malina Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 miliona maraka tokom pandemije koronavirusa.

Tadašnja federalna ministrica finansija Jelka Miličević oslobođena optužbe za nesavjestan rad u službi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije