Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka

4
Radiosarajevo.ba
Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka
Foto: Printscreen / Mjesto ubistva Farisa Pendeka

Na sjednici Opštinskog vijeća Novi Grad Sarajevo koja je održana danas, 25. aprila, pokrenut je prijedlog da se most u sarajevskom naselju Otoka nazove po ubijenom mladiću Farisu Pendeku.

Porodica ubijenog mladića dala je saglasnost za pokretanje ove inicijative.

"Faris je ostavio neizbrisiv trag svojim talentom i blagim karakterom, a njegova prerana smrt treba nas sve potaknuti da mijenjamo sebe i društvo kako bismo osigurali da se takve tragedije više ne ponavljaju. Neka most nazvan po njemu bude trajni spomen na njegovu mladost i talent, te podsjetnik da svako dijete zaslužuje priliku ostvariti svoje snove", rekao je vijećnik Mirza Memišević u ime 'Akademije fudbala Sparta' koju je Faris pohađao.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Adem Šuman je 28. januara ubio Farisa Pendeka u sarajevskom naselju Otoka koristeći pištolj koji još uvijek nije pronađen.

Njemu je danas, 25. aprila, produžen pritvor za još tri mjeseca.

Pomagači Adema Šumana, Elmedin Gradišić i Meris Saljević, pušteni su odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu pušteni na slobodu. 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije