Otkrijte skriveni dragulj BiH: Vodopad Istup i kako doći do ove nevjerovatne destinacije

3
Radiosarajevo.ba
Otkrijte skriveni dragulj BiH: Vodopad Istup i kako doći do ove nevjerovatne destinacije
Foto: Facebook / Vodopad Istup, Stolac

Ako tražite savršeno mjesto za avanturistički bijeg u prirodi, ne propustite vodopad Istup, očaravajući prirodni fenomen koji se smjestio u kanjonu rijeke Radimlje, pritoci Bregave.

Ovaj spektakularni vodopad visine preko 200 metara završava na Tabačkom guvnu, gdje se nalazi maleno jezerce s pećinom koje dodaje poseban šarm ovom prirodnom čudu.

Vodopad Istup je jedan od najljepših prirodnih lokaliteta u Bosni i Hercegovini. Sa svojim prirodnim bazenima, izuzetno je primamljiv za sve avanturiste i ljubitelje skrivenih ljepota prirode. Ovdje možete uživati u kupanju i skakanju u kristalno čistim vodama, no imajte na umu da voda presuši već sredinom jula, pa planirajte posjetu što ranije.

Donald Trump osuo paljbu: 'Biden i Harris su krivi za atentat. Meci lete i samo će biti gore'

Donald Trump osuo paljbu: 'Biden i Harris su krivi za atentat. Meci lete i samo će biti gore'

Kako doći do vodopada Istup?

Postoji nekoliko načina kako doći do ovog skrivenog dragulja. Preporučuje se da automobilom dođete do sela Barane, gdje možete ostaviti automobil i krenuti pješice prema kanjonu Radimlje. Slijedite kanjon sve do mjesta gdje se rijeka Svilica ulijeva u Radimlju, a zatim nastavite uz potok Svilicu sve do vodopada.

Budući da je put do vodopada kroz šumovit teren i dijelom vodi kroz vodu, preporučuje se ponijeti dovoljno vode, planinarske cipele ili sportsku obuću prikladnu za neravan teren, te obuću pogodnu za hodanje kroz vodu. Ne zaboravite ponijeti presvlaku i kupaći kostim kako biste maksimalno uživali u prirodnim bazenima.

Pored predivnog vodopada Istup, vaš put će vas provesti i pored impresivnih ruina helenskog grada Daorson – hercegovačke Mikene, što ovu destinaciju čini još privlačnijom.

Pripremite se za nezaboravno iskustvo i istražite jedno od najljepših prirodnih čuda Bosne i Hercegovine. Posjetite vodopad Istup i uživajte u prirodi kakva se rijetko nalazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije