Oglasili se iz policije o napadu na povratnike u Višegradu: Još uvijek nije obavljen uviđaj

5
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz policije o napadu na povratnike u Višegradu: Još uvijek nije obavljen uviđaj
MUP RS / Policija, MUP RS

Fadil i Ajša Memišević, povratnici u Višegradu, teško su pretučeni i opljačkani u vlastitom domu prvi dan ramazana, a pronađeni su u četvrtak oko iftara (prekid posta tokom svetog mjeseca kod muslimana), svezani i sa teškim povredama po tijelu.

Prevezeni su u bolnicu u Goražde, a o svemu su se oglasili iz Policijske uprave Foča.

"Policija traga za muškarcem koji je maskiran i naoružan provalio u jednu porodičnu kuću kod Višegrada, pretukao supružnike i ukrao 7.000 KM", potvrđeno je iz Policijske uprave Foča.

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Saopćeno je da je rodbina oštećenih prijavila višegradskoj policiji da se ovaj slučaj dogodio u noći sa četvrtka na petak, 23. na 24. mart.

Navodi se da je maskirani napadač pretukao supružnike čiji su inicijali N.A i N.F, a potom ih vezao lepljivom trakom i ukrao 7.000 KM.

Povrijeđene osobe su hospitalizovane u bolnici u Goraždu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naredio da se obezbijedi mjesto događaja, a uviđaj će se obaviti danas.

Ona je dodala da policija preduzima operativne mjere i radnje na prikupljanju informacija i saznanja s ciljem identifikacije izvršioca krivičnog djela razbojništva.

⛔️ Najstrožije osuđujem napad na dvoje povratnika, starijih ljudi iz Višegrada, Fadila i Ajšu Memišević, koji su sinoć u...

Posted by Ćamil Duraković on Friday, March 24, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije