Na Bjelašnici i u Sarajevu jutros ista temperatura: Pročitajte i kakvo će vrijeme biti do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici i u Sarajevu jutros ista temperatura: Pročitajte i kakvo će vrijeme biti do srijede
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kad će biti snijeg, a kad kiša?

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno. U Bosni po kotlinama ima magle, zbog čega je u regijama Sarajevo, Tuzla, Foča, Prijedor i Višegrad upaljen i žuti meteoalarm, koji je na snazi do podneva. Upozorenje meteorologa glasi:

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni lokalno guste magle. Može izrazito uticati na rutinske aktivnosti na otvorenom. Može izazvati kašnjenje letova i zatvaranje aerodroma, otežane uslove za vožnju i duže vrijeme putovanja."

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -13; Livno -6; Bjelašnica, Sarajevo, Tuzla -5; Bugojno, Ivan Sedlo, Široki Brijeg, Zenica -4; Prijedor -2; Banja Luka -1; Bihać, Trebinje 1; Mostar 3; Neum 4. Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Ko je Marin Vukoja, jedini kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH iz Federacije BiH?

Ko je Marin Vukoja, jedini kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH iz Federacije BiH?

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljnija za jug zemlje, gdje će sunčani periodi i porast temperature tokom dana, pozitivno djelovati na većinu populacije. U Bosni će jutarnja magla i mraz, još uvijek predstavljati problem osjetljivim osobama, stoga je poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti van urbanih sredina, po mogućnosti na planinama.

Danas će u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne je moguć slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura 0 do 4, na jugu do 10 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 2 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom ili susnježicom u nižim i snijegom u višim područjima. Poslije podne prestanak padavina i smanjenje naoblake na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a tokom večeri i u ostatku zemlje. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 8, a dnevna 2 do 8, na jugu do 10 °C.

Poznati meteorolog otkrio ključne datume: Kakva će biti novogodišnja noć i kada pada snijeg?

Poznati meteorolog otkrio ključne datume: Kakva će biti novogodišnja noć i kada pada snijeg?

U ponedjeljakjutro umjereno do pretežno oblačno sa maglom po kotlinama. Poslije podne jače naoblačenje koje lokalno može usloviti slabu kišu, a na planinama slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu od 5, a dnevna 4 do 10, na jugu do 12 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Povremen i lokalno sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna 4 do 10, na jugu i sjevernim područjima zemlje do 14 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a dnevna 11 do 17 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije