Ministar Nenad Nešić: Hitna reakcija nadležnih kako bi se spriječile nove tragedije

0
Radiosarajevo.ba
Ministar Nenad Nešić: Hitna reakcija nadležnih kako bi se spriječile nove tragedije
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Nenad Nešić

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić zatražio je hitnu reakciju svih nadležnih organa kako bi se preduprijedile tragedije poput ove koja se danas 14. juna, dogodila u Lukavcu, gdje je učenik pucao u osnovnoj školi i teško ranio jednog uposlenika.

"Ako nismo u stanju zaštititi djecu, koja je svrha našeg vršenja vlasti?" započeo je Nešić.

Kako je kazao, nije samo u pitanju bezbjednosni sektor, već sve institucije moraju da počnu bolje raditi, od državnog nivoa, do lokalnih zajednica.

Sarajevo golovima Čatakovića došlo do preokreta protiv Zvijezde 09

Sarajevo golovima Čatakovića došlo do preokreta protiv Zvijezde 09

"Očigledno je da atmosfera svađe, konflikta i verbalnog sukoba koja se stvarala u društvu godinama, uzima danak. Koliko još opomena treba nasilnici da nam pošalju, da bi se svi trgnuli i shvatili da klizimo u propast? Očigledno je da je potrebna i promjena zakonske regulative u više oblasti kako bi se spriječile nove tragedije. Ali je iznad svega potrebno graditi društvo tolerancije, solidarnosti i međusobnog poštovanja", zaključio je Nešić.

Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila u Osnovnoj školi Lukavac Grad jedna osoba je ranjena i smještena je u UKC Tuzla. 

Bivši učenik koji je zbog neprimjerenog vladanja bio premješten u drugu školu ispalio je više hitaca iz vatrenog oružja u uposlenika škole Nedima Osmanovića i njemu se ljekari bore za život.

Više o pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac Grad čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije