Kišoviti dani pred nama, a za vikend preokret: Na sunce ćemo još pričekati...

0
Radiosarajevo.ba
Kišoviti dani pred nama, a za vikend preokret: Na sunce ćemo još pričekati...
Foto:A.K./Radiosarajevo / Snijeg na ulicama u centru Sarajeva

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Drvar -1 stepen, Bugojno i Livno 0, Bihać, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 1, Gradačac i Tuzla 2, Široki Brijeg 3, Stolac 4, Mostar 5, Neum 10 stupnjeva. Atmosferaki tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

Danas u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u nizinama može pasti malo kiše, u Bosni susnježice ili snijega. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

Na granici BiH i Hrvatske poskok ugrizao ženu dok je radila u vrtu

Na granici BiH i Hrvatske poskok ugrizao ženu dok je radila u vrtu

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Obzirom da će biti hladnije, naročito u jutarnjim satima, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. Poželjno je toplije dijelove dana provesti na otvorenom. Sa dolaskom noći moguće su blaže reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, nesanice, kao posljedica blizine promjene.

Nova objava Nedima Sladića mnoge (ne)će obradovati: 'Sve su prilike...'

Nova objava Nedima Sladića mnoge (ne)će obradovati: 'Sve su prilike...'

Objavljena je prognoza do nedjelje:

ZA 3. 3.2023 (Petak), oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni. 

ZA 4. 3.2023 (Subota), u Bosni prije podne oblačno vrijeme, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni. 

ZA 5. 3.2023 (Nedjelja), u Bosni pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije