Ministar Isak o akciji: "Ovaj slučaj nije jedini koruptivni predmet na kojem radi FUP"

8
Radiosarajevo.ba
Ministar Isak o akciji: "Ovaj slučaj nije jedini koruptivni predmet na kojem radi FUP"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ramo Isak

Povodom današnje akcije Federalne uprave policije u vezi sa nezakonitostima u JP Autoceste Federacije BiH oglasio se i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

Ministar je za Fenu kazao da je ova akcija dokaz kako neće imati ni minimum tolerancije prema korumpiranim pojedincima i grupama koje svojim nezakonitim djelovanjima nanose neopisivu štetu Bosni i Hercegovini.

"Kada sam preuzeo dužnost federalnog ministra unutrašnjih poslova dao sam obećanje da će se Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije uhvatiti u koštac s visokom korupcijom. Razloga za strah trebaju imati svi nositelji javnih funkcija koji su učestvovali u koruptivnim radnjama jer ovaj predmet nije jedini koruptivni predmet na kojem radi Federalna uprava policije", kaže Isak.

Prilika za ambiciozne mlade: Haris Pašović otkriva detalje o radionici 'Misli kritički'

Prilika za ambiciozne mlade: Haris Pašović otkriva detalje o radionici 'Misli kritički'

Kako navodi, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić formirao je ozbiljan istražni tim koji se bavi istragama u predmetima organiziranog kriminala, privrednog kriminala i visoke korupcije. kaže da su upravo te ozbiljne istrage razlog stalnih napada na Federalnu upravu policije jer očito korumpirani zvaničnici i njihovi sateliti vode se onom da je napad najbolja samoodbrana.

"To im kod nas neće proći. Koliko god da napadali i pokušavali opstruirati istrage - neće vam proći. Za kriminal ćete odgovarati. Dajem punu podršku Federalnoj upravi policije i direktoru Munjiću u daljem intenziviranju rada na predmetima visoke korupcije, a građane Bosne i Hercegovine javno pozivam da Federalnoj upravi policije prijave ukoliko imaju bila kakva saznanja o koruptivnim djelovanjima. Borba protiv korupcije ostaje prioritet Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije - poručio je ministar Isak.

Uhapšeno svih pet osumnjičenih u akciji FUP-a zbog korupcije prilikom izgradnje Koridora Vc

Uhapšeno svih pet osumnjičenih u akciji FUP-a zbog korupcije prilikom izgradnje Koridora Vc

Kako je ranije saopćeno, policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona proveli operativnu akciju pod nazivom "Landfill" zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela "udruživanje radi činjenja krivičnih djela","zloupotreba položaja ili ovlaštenja", "odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne", "pranje novca" i "pomaganje".

Po naredbi Kantonalnog suda u Zenici, izvršeni su pretresi na devet lokacija u Zeničko-dobojskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Posavskom kantonu i uhapšeno je pet osoba zbog sumnje u počinjenje koruptivnih krivičnih djela prilikom izgradnje dionice autoputa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije