! / Efendić: Ovo je nevjerovatno, promašili su ne jedan grad, nego čitav entitet

17. 11. 2020. u 20:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1353

Prosto je nevjerovatno da jedan javni servis kantona može objaviti informaciju u kojoj promaši, ne jedan grad, nego čitav entitet, napisao je na Facebooku Semir Efendić, načelnik sarajevske općine Novi Grad komentirajući emisiju "Polis" na TV SA u kojoj je sinoć bio gost.

Podsjetimo, Koalicija Pod lupom jučer je izdala saopćenje za javnost u kojem je navedena jedna od nepravilnosti koja je izazvala burne reakcije i zbog nepotpune informacije dovela u zabludu javnost, a koja ide na štetu Efendića. 

U ranijem saopćenja Koalicije Pod lupom navedeno je: “U općini Novi Grad 29 vreća je doneseno otvoreno, a aktuelni načelnik je dolazio i razgovarao sa članovima LIK-a”. Naknadno je iz koalicije Pod lupom potvrđeno da se radi o Općini Novi Grad (Bosanski Novi) u RS. 

S obzirom da su mediji objavili prvobitno saopćenje za javnost u kojem nije bilo jasno navedeno o kojoj se općini već je pretpostavka bila da je Novi Grad (Sarajevo) došlo je do opšte pometnje.  

U emisiji "Polis" Efendić je oštro demantirao bilo kakve tvrdnje o “29 otvorenih vreća i kazao da prvi put čuje za takvo nešto.” 

Efendić je danas reagirao i putem društvenih medija, a u nastavku pogledajte snimak iz emisije "Polis".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)