Svečano otvoren teniski kompleks u Banjoj Luci

0
Radiosarajevo.ba
Svečano otvoren teniski kompleks u Banjoj Luci
Foto: Facebook / Svečano otvaranje teniskog kompleksa

Pred nekoliko hiljada građana Banja Luke, uz prisustvo predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika i gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića, svečano je otvoren teniski kompleks za Srpska open, a koji će se u Banja Luci održati od 16. do 23. aprila.

Na otvaranju je rečeno da će Banja Luka na ovaj način stati u rang sa Barcelonom, Hamburgom, Marakešom i drugim gradovima koji imaju čast da organizuju ATP turnir iz serije 250.

U Banja Luku će naredne sedmice doći Vavrinka, Monfis, Rubljov, Ćorić, Lajović, Gaske i mnogi drugi, a predvođeni najboljim na planeti Novakom Đokovićem, poručeno je na otvaranju, prenose Nezavisne novine.

Ovo su najčešće korišteni i nesigurni PIN kodovi: Da li je i vaš na listi?

Ovo su najčešće korišteni i nesigurni PIN kodovi: Da li je i vaš na listi?

Bojan Vujić, predsjednik Organizacionog odbora turnira Srpska open naglasio je da mu je zadovoljstvo što može da pozdravi sve prisutne, kao i da se zahvali na uloženom trudu da se ovako nešto ostvari.

"Jako sam srećan što mogu da kažem da će ovaj kompleks biti rame uz rame sa svjetskim teniskim centrima. Igrao sam na mnogim turnirima i ovaj centar je zaista veličanstven, a sve za buduće generacije mladih tenisera i teniserki", kazao je Vujić.

"Ovdje nije bilo ničega. Tada smo imali hrabrost da zadamo cilj, imali smo vjeru i za četiri pet mjeseci doći do dvorane, ovog veličanstvenog trga, nove avenije i slobodno mogu reći nove razglednice grada", kazao je Stanivuković.

"Hvala svima koji su nadzirali sve ovo, odbornicima i svim drugim da od jedne zapuštene livade dođemo do kompleksa koji je na ponos svih nas", kazao je Dodik.

On se posebno zahvalio Novaku Đokoviću.

"On je jednom obećao da će doći ovdje i igrati i mi smo ga držali za riječ. Hvala i njegovoj porodici i agenciji koji su vjerovali u nas", naveo je Dodik.

Dodik je naveo da je dosad Vlada RS kroz svoje odluke dala 34 miliona KM za ovaj projekat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije