Oglasila se novinarka koja je izvrijeđala Noleta Đokovića

4
Radiosarajevo.ba
Oglasila se novinarka koja je izvrijeđala Noleta Đokovića
Foto: Twitter / Kanal 7 / Rebbeca Maddern

Rebbeca Maddern, novinarka i TV spikerica australijskog "Kanala 7", oglasila se gotovo dvije sedmice nakon kontroverznih komentara na račun Novaka Đokovića koji su postali viralni.

Podsjetimo, ona je uoči početka programa u razgovoru sa kolegom Đokovića okarakterisala kao "lažljivog, podlog, su**a", a u razgovoru za Stelar magazin kaže da je ljuta što je njena izjava van programa snimljena i objavljena.

Ističe i da žali što je koristila bezobrazan govor kao da je u pabu, a ne na televiziji.

Drugi najveći britanski grad bankrotirao, duži više od 1,2 milijarde eura

Drugi najveći britanski grad bankrotirao, duži više od 1,2 milijarde eura

"Nije mi krivo što sam iskazala mišljenje u datoj situaciji, jedino mi je žao zbog govora koji sam upotrijebila", rekla je Rebbeca.

Njena reakcija pojavila se u trenutku dok su australijske vlasti osporavale status vize Novaka Đokovića koji je u toj zemlji označen kao antivakser.

"Moj jezik je možda bio neprimjeren, ali šta ćeš, mi smo Australijanci", brani se Rebbeca.

Maddern je otkrila i da je bila na večeri sa suprugom u restoranu kada je snimak procurio u javnost i postao viralan.

"Moja prva reakcija bila je da sam bila jako ljuta, jer je snimljena i objavljena privatna konverzacija. Potom, da sve bude gore, snimak je pušten bez mog znanja i slaganja. Sreća je da su mi šefovi od početka pružili podršku. Zadovoljna sam ishodom i nadam se da se slična svar nikada nikome neće ponoviti", zaključila je Rebbeca Maddern.

Podsjetimo, Novak Đoković je jedan od rijetkih sportista koji se nije vakcinisao protiv COVID-19 i tako nije stekao uvjet za ulazak u Australiju gdje se sutra finalom Nadal - Medvedev završava prvi Grand Slam sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije