Za vikend se igra derbi sezone u Sarajevu: Poziv navijačima za spektakl i plasman u Premijer ligu

0
Radiosarajevo.ba
Za vikend se igra derbi sezone u Sarajevu: Poziv navijačima za spektakl i plasman u Premijer ligu
Foto: Facebook / Rukometni klub Bosna

Došao je i taj vikend - konačno! U nedjelju, 28. aprila, od 17:30 sati, u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, ljubitelje rukometa očekuje praznik u Sarajevu.

Dva tima - dvije želje - ali samo jedno mjesto koje vodi u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U 20. kolu Prve lige FBiH Grupa jug, ORK Bosna Sarajevo će dočekati MRK Slogu iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. To će biti direktan okršaj za prvo mjesto koje vodi u društvo najboljih.

Anketa | Večeras počinje Eurosong: Znate li koja je pjesma iz BiH ostvarila najbolji plasman?

Anketa | Večeras počinje Eurosong: Znate li koja je pjesma iz BiH ostvarila najbolji plasman?

Prije ovog meča lider je Sloga sa 31 osvojena boda, Bosna koja je druga ima 30, a Velež je treći sa 28 bodova. Između ove tri ekipe traži se putnika u Premijer ligu BiH.

Ekipa koja slavi pobjedu u Sarajevu bit će korak bliže plasmanu u Premijer ligu BiH, jer bi držala sve u svojim rukama dva kola prije kraja prvenstva.

Iz rukovodstva ORK Bosna pozvali su navijače da dođu na Mojmilo i podrže klub.

"ORK Bosna u nedjelju igra jednu od najznačajnijih utakmica u ovoj sezoni, protiv MRK Sloge, glavnog konkurenta za ulazak u društvo najboljih. Pobjedom u ovom susretu mogućnost da ne osvojimo titulu šampona Federalne lige grupa Jug i ulazak u Premijer ligu BiH svedena je na minimum. Zato pozivamo sve navijače našeg Kluba, zaljubljenike u rukometu igru, našu sarajevsku raju koja zna pružiti ruku podrške kad je istinski trebamo DOĐITE I PODRŽITE NAS!!! Obećavamo da ćemo ostaviti srce na terenu da zajedno sa vama dođemo do konačnog cilja", kazali su.

Naravno očekuju da navijači na tribinama budu - igrač više...

"Potrebni ste nam u nedjelju. Lokacija dvorana Ramiz Sallin, želimo da bude puna. Budi Bosna", poruka je čelnih ljudi Rukometnog kluba Bosna.

Pogledajte kako izgleda tabela tri kola prije kraja prvenstva:

Tabela Prve lige FBiH - Grupa Jug
Foto: Printscreen: Tabela Prve lige FBiH - Grupa Jug

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije