Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

1
Radiosarajevo.ba
Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima
Foto: Prtsc/Instargam / Anti-sex krevet

'Anti-seks' kartonski kreveti već su stigli u Olimpijsko selo u Parizu prije Olimpijskih igara 2024. Ovaj format, koji ima za cilj poboljšati odmor sportista, prvi put je korišten tokom Igara u Tokiju 2020.

Nije samo struktura kreveta neobična, s obzirom da je napravljena od kartona, već i materijali korišteni za jastuke i madrac. Kreveti se sastoje od tri dijela, svaki s različitom tvrdoćom, od tvrđeg do mekšeg.

Ovi dijelovi su međusobno zamjenjivi i mogu se ponovno koristiti. Kako bi se odlučilo o savršenom prilagođavanju za svakog sportistu, Olimpijci će imati posebnu aplikaciju. S njom će moći saznati, na osnovu svoje težine i visine, savršenu kombinaciju tri jastuka koja će imati na raspolaganju

Pogledajte snimak: Ovo su mladići koji su ulovili ajkulu u Jadranskom moru

Pogledajte snimak: Ovo su mladići koji su ulovili ajkulu u Jadranskom moru

Kreveti su već stigli u Pariz nakon uspjeha u Tokiju. Sistem je impresionirao u maksimiziranju odmora sportista. Prozvani su anti-seks jer su preslabi da bi izdržali veću težinu od predviđene, kao i bilo kakvu vrstu intimnog odnosa.

Ali na kraju će sportisti, nakon Olimpijade, konačno procijeniti izvodljivost ovog zanimljivog sistema u budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije