Zrinjski i Sarajevo danas u Mostaru igraju veliki derbi Premijer lige

1
Radiosarajevo.ba
Zrinjski i Sarajevo danas u Mostaru igraju veliki derbi Premijer lige
Foto: FK Sarajevo / FK Sarajevo(arhiv)

Fudbaleri Zrinjskog i Sarajeva danas će u Mostaru odigrati veliki derbi 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo, bit će ovo utakmica između lidera na tabeli i posljednjeplasirane ekipe. Naravno, razlog što je Zrinjski posljednji na tabeli leži u činjenici što je mostarska ekipa odigrala samo tri susreta do sada u sezoni.

Ekipa u ovaj duel ulaze u različitim raspoloženjima. Sarajevo je sredinom sedmice pobijedilo Leotar u Zenici sa 3:0, dok je Zrinjski izgubio od Borca 1:0. Prije toga Plemići su na šokantan način ispali iz Konferencijske lige.

Duge kolone vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj

Duge kolone vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj

Bekić i Vranješ novi fudbaleri Slobode

Bekić i Vranješ novi fudbaleri Slobode

“S obzirom na kvalitet Zrinjskog, sigurno je jedna od najtežih utakmica. Međutim meni je uvijek bilo drago igrati derbi utakmice gdje i kvalitet dolazi do izražaja, da i ti odmjeriš da vidiš na kojem si stadiju. Mislim da utakmica dolazi u jako dobro vrijeme za nas, povezali smo tri dobre utakmice, zadnju smo i pobjedili nakon čega sigurno samopouzdanje raste.

Zrinjski je izmoren od Evrope, možda više psihički nego fizički, jer primiti gol u onakvom trenutku utakmice jako boli, već je ostavilo posljedice na utakmici protiv Borca, gdje je bez obzira i teren što je bio loš za igru, sigurno da nisu bili na pravom nivou. Očekujemo i taj neki psihološki trenutak koji kod njih nije u najboljem redu, da probamo da to iskoristimo i da se prezentujemo u što boljem izdanju”, kazao je Dudić u najavi derbija. 

Ovaj susret počinje u 19 sati.

U istom terminu na Pecari duel počinju Široki Brijeg i Borac, a prije toga meč 9. kola će odigrati Leotar i Posušje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije