Znate li koju školu ima Luka Modrić, a koju Joško Gvardiol?

10
Radiosarajevo.ba
Znate li koju školu ima Luka Modrić, a koju Joško Gvardiol?
Foto: EPA / Luka Modrić

Hrvatska je drugi put zaredom došla sa Svjetskog prvenstva s medaljom oko vrata.

Nakon srebra iz Rusije, tu je bronca iz Katara, uspjeh je to zbog kojeg se cijeli svijet divi jednoj "maloj" Hrvatskoj.

Svi pokušavaju saznati što više mogu o Vatrenima, a sada se saznalo i što su oni po zanimanju i moramo reći kako ima iznenađenja. Našlo se tu dobrih matematičara, poduzetnika, farmera, fizičara...

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Argentina noćas nije spavala: Cijela zemlja na nogama u 3.30 sati dočekala šampione

Argentina noćas nije spavala: Cijela zemlja na nogama u 3.30 sati dočekala šampione

Recimo tako da je Dejan Lovren (33) završio srednju školu za elektroinstalatera, a osim što sjajno igra za Zenit, u Novalji je otvorio i luksuzni hotel Joel, koji ima četiri zvjezdice te 60-ak kreveta i bazen.

Na poduzetničkom planu snalazi se i interovac Marcelo Brozović (30). S 15 godina  je odustao od srednje škole i posvetio se sportu. U Milanu je pokrenuo svoju modnu marku Hard Work Epic Brozo. Osim toga, u svojoj Velikoj Gorici otvorio je i kafić Epic Brozo, kojim navodno upravlja njegova sestra Ema.

Domagoj Vida (33) ima zanimljivu strast uz nogomet, a posvetio se životinjama. Za razliku od brojnih nogometaša koji ulažu u noćne klubove i kafiće, on je još nakon osvajanja svjetskog srebra u Rusiji 2018. sa suradnicima odlučio pokrenuti ekološku farmu crnih svinja u Donjem Miholjcu.

Skandal u Hrvatskoj: Navijači vrijeđali Luku Modrića

Skandal u Hrvatskoj: Navijači vrijeđali Luku Modrića

Zanimljivu priču ima i Mateo Kovačić (28), koji je pohađao privatnu gimnaziju u Amruševoj, a u to je vrijeme bio i ministrant u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, u kojoj je upoznao suprugu Izabel s kojom ima sina.

Suprugu je u školskim klupama upoznao Ivan Perišić (33), on je prije nogometne karijere pohađao Ekonomsku i upravnu školu u Splitu, u kojoj je upoznao suprugu Josipu.

Neki od naših reprezentativaca imaju i akademske ambicije i zbog sporta nisu zapostavili taj dio života. Golman Dominik Livaković (27) išao je u Sportsku gimnaziju, a nakon mature upisao je studij međunarodnih odnosa i diplomacije, koji je trenutno morao zamrznuti.

Njegov suigrač iz Dinama Bruno Petković (28) išao je u Treću ekonomsku školu. A u jednom je intervjuu otkrio da je bio jako dobar u matematici, pogotovo u petom i šestom razredu. Išao je i na natjecanja, a fakultetsko obrazovanje na popisu je njegovih želja, piše Večernji list.

Napadač Osasune Ante Budimir (31) nakon završene srednje Ekonomske škole krenuo je na Ekonomski fakultet, a Borna Sosa (24) u emisiji Roberta Knjaza otkrio je kako bi, da nije nogometaš, bio fizičar jer mu je to bio najdraži predmet u školi.

Andrej Kramarić (31) završio je zagrebačku XV. gimnaziju, popularni MIOC.

Skandal Dejana Lovrena u Kataru: "Sad se podsmjehuješ tu, smradu jedan"

Skandal Dejana Lovrena u Kataru: "Sad se podsmjehuješ tu, smradu jedan"

Opće je poznato da je za jednog sportaša prehrana jako važna, a o njoj sigurno mnogo zna Josip Juranović (27), koji je završio srednju školu za prehrambenog tehničara.

Čovjek koji je svima zapeo za oko u Kataru je mladi 20-godišnji Joško Gvardiol. Sjajno je vozao suparničke napadače po travnjacima, a kako i ne bi kada se školovao za vozača. Završio je Školu za cestovni promet na Kennedyjevu trgu.

Kapiten Luka Modrić sjajno je vodio sve svoje suigrače, baš kao voditelj nekog vrsnog restorana s pet zvjezdica, a takve je metode valjda naučio u srednjoj Ugostiteljskoj, koju je pohađao u Zadru, da bi nakon preseljenja u Zagreb školovanje nastavio u večernjoj školi, koju je i završio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije