Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

4
Fena
Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vico Zeljković

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac i kapiten seniorske reprezentacije BiH Sergej Barbarez imenovan je za novog selektora najboljih bh. nogometaša.

Ovu odluku donio je danas Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH, koji je također na poziciju direktora reprezentacije imenovao bivšeg bh. reprezentativca Emira Spahića.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković na današnjoj konferenciji za medije naglasio je da Savez želi da u naredne četiri godine izađe pred sportsku javnost s dobrim rezultatima, te da je postignut dogovor s Barbarezom uprkos nekim nesuglasicama iz prošlosti.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

"Ljudski smo sjeli za sto i pričali o fudbalu, te našli zajednički jezik i postigli dogovor. Razgovarali smo o reprezentaciji, izazovima i kako da fudbal u BiH krene boljim smjerom. U prošlosti sam izjavio da Barbarez neće biti selektor dok sam ja predsjednik, rekao sam to u afektu i dodao bih da samo budale ne mijenjaju mišljenje. Nije mi bilo teško da sjednem s Barbarzom i da neke stvari stavimo na stranu u interesu bh. fudbala", izjavio je Zeljković.

Naglasio je da se stvara tim koji će u budućnosti donijeti dosta dobrog fudbalu Bosne i Hercegovine, te da su ova imanovanja imala punu podršku svih članova Izvršnog odbora.

Navodi da nije realno u ovoj godini očekivati rezultate od reprezentacije, pogotovo što ekipu očekuje teških osam utakmica, te da godinu treba iskoristiti kako bi se ekipa što bolje pripremila za naredne kvalifikacione cikluse. Kako je kazao, nije realno očekivati da se reprezentacija plasira na Svjetsko prvenstvo.

Barbarez će debitovat na klubi reprezentacije BiH  3. juna u prijateljskoj utakmici protiv Engleske na St. James' Parku u Newcastleu. Dobio je potpunu slobodu da u narednom periodu imenuje ostale članove stručnog štaba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije