Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

1
Radiosarajevo.ba
Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda
Foto: FK Željeničar / Posušje - Željezničar

Odigrana je utakmica 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Posušja i Željezničara. Semafor je na kraju pokazivao 1:0.

Ovaj dvoboj za domaće je imao značaj da se priključe borbi za Evropu, dok tim sa Grbavice vodi bitku za opstanak. Novim trijumfom domaći su nastavili sjajan proljetni niz. Dugo vremena su igrali s igračem manje i ova pobjeda ima posebnu težinu. Gosti iz Sarajeva su ponovo razočarali svoje navijače i čeka ih bitka za opstanak u elitnom rangu bh. nogometa. No, krenimo redom.

Gol Rozića, crveni karton i odbrana penala

Nakon početnih ispitivanja snaga iz prve opasne akcije domaći su poveli. Rozić je na sjajan način matirao Vedada Muftića u 14. minuti  za 1:0.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Samo dvije minute poslije Lučić griješi. Šalje kratku loptu za svog golmana koju presjaca Boljević, ruši ga pomenuti igrač Posušja, a sudija Džemidžić pokazuje jedanaesterac i crveni karton za Lučića, piše SC Sport.

Odgovornost je preuzeo Krpić, ali njegov udarac brani Galić na oduševljenje domaćih navijača. Nakon toga Plavi su težili da stignu do poravnanja. Pokušavali su izabranici Brune Akrapovića da iskoriste igrača više u polju, ali bez uspjeha.

S druge strane, nogometaši Posušja su utakmicu provodili u defanzivnom grču.Igrao se 38. minut kada je Krpić šutirao glavom pored gola. Pritisak Željezničara nije jenjavao. U 42. minuti gosti su izveli prekršaj, ali odbrana Posušja dobro interveniše. Ostalo je 1:0 do kraja prvog dijela.

Pritisak Plavih u nastavku, ali bez uspjeha

U nastavku gosti kreću snažno. Tražili su put do gola Galića kako bi što prije stigli do poravnanja. U 54. minuti trostruka izmjena kod Željezničar. Umjesto Radinovića, Karića i  Amoaha ušli su Radovac, Bismark i Radovac.

Svoj udarac u 61. minuti isprobao je Nedim Mekić, ali lopta odlazi visoko preko gola. Dvije minute poslije Pavković se oslobodio Cavnića koji ga ruši i dobija žuti karton. Prethodno je i prvi šef struke domaćih Denis Ćorić dobio javnu opomenu.

U narednoj akciji Mekić dobro puca sa nekih 20 metara, ali je izblokiran. A onda u 71. minuti Radovac sjajno proigrava Krpića koji glavom pogađa prečku. Nastavili su gosti da napadaju ka golu Posušja. No, nikako nisu uspjevali da pronađu put do mreže Galića. Sve je sugeriralo da će domaći ,bez obzira na igrača manje u polju, izdržati nalete gostiju iz glavnog grada. Ipak, sve akcije Željezničara su zaustavljene. Ostalo je 1:0. Velika pobjeda Posušja.

Fudbaleri Željezničara su u okviru 27. kola WWIN Lige poraženi od Posušja sa 1:0. Narednu utakmicu Željezničar igra u...

Posted by FK Željezničar on Friday, April 19, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije