Ubjediva pobjeda Bordo tima: Sarajevo nadigralo Velež i nastavilo utrku za titulu

1
Radiosarajevo.ba
Ubjediva pobjeda Bordo tima: Sarajevo nadigralo Velež i nastavilo utrku za titulu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo - FK Velež

U subotu, 19. oktobra, odigran je derbi susret desetog kola WWIN lige Bosne i Hercegovine na stadionu na Koševu između ekipa Sarajeva i Veleža.

Utakmica je završila rezultatom 4:0 u korist Sarajeva.

Utakmica je počela popriličito mirno na obje strane, sa nešto većom inicijativom Sarajeva.

Pomicanje kazaljki na satu: Evo kada prelazimo na zimsko računanje vremena

Pomicanje kazaljki na satu: Evo kada prelazimo na zimsko računanje vremena

Uprkos mirnom početku, u 20. minuti nakon jednog prekršaja nad Mlinarićem i intervencije VAR-a, Mirza Kazlagić dao je crveni karton Kyeremehu i tako je Sarajevo u nastavak susreta ušlo s igračem manje.

Samo sedam minuta trajala je brojčana nadmoć Veleža nad Sarajevom. Nakon jednog prekršaja nad Soldom, Oreču je, također nakon intervencije VAR-a, dodijeljen crveni karton.

U 32. minuti Sarajevo dolazi u vodstvo i to iz prve ozbiljne prilike na utakmici. Guliashvili je prošao po strani i ubacio za Turkeša koji sa pet metara pogađa za vodstvo Bordo tima od 1:0.

Samo četiri minute poslije Sarajevo udvostručuje prednost. Đorđević je ubacio iz slobodnog udarca sa lijeve strane, a Jović je bio najviši u skoku i glavom pogodio za 2:0.

U finišu prvog poluvremena vidjeli smo nešto konkretniji Velež, ali nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze gol Sarajeva, izuzev jedne prilike kada su fudbaleri Rođenih postigli pogodak koji poništen zbog ofsajd pozicije pa se na odmor otišlo s prednošću Bordo tima.

U 53. minuti Guliashvili odlično pogađa za 3:0 i sada već nedostižnu prednost Sarajeva nad Veležom.

Uslijedio je period utakmice u kojem se ništa uzbudljivo nije dešavalo, a minut prije kraja utakmice Lulić je postavio konačnih 4:0 za Bordo tim.

Tablice omogućuje Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije