U FK Borac optimisti pred duel s PAOK-om: "Niko nam ne može oduzeti snove"

0
Radiosarajevo.ba
U FK Borac optimisti pred duel s PAOK-om: "Niko nam ne može oduzeti snove"
Foto: FK Borac / Mladen Žižović i David Čavić

Aktuelni bh. prvak Borac u srijedu, 24. jula, u Solunu protiv PAOK-a igra prvu utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Trener Borca Mladen Žižović govorio je na press konferenciji pred ovaj susret.

"PAOK je šampion Grčke, 15 puta su skuplji, imaju više reprezentativaca, ali nama niko ne može oduzeti nadu, želju, htijene i zalaganje. Moji momci žive fudbalske snove i ovaj meč će im dati odgovor gdje su u odnosu na visoki kvalitet europskog fudbala. Želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu, a neće nam nedostajati samopouzdanja", rekao je Žižović i dodao:

Kako izgleda život u studentskim domovima u BiH: 'Kotlovnicu nazivamo tempiranom bombom'

Kako izgleda život u studentskim domovima u BiH: 'Kotlovnicu nazivamo tempiranom bombom'

"Dat ćemo sve od sebe da sačuvamo nadu pred revanš u Banjoj Luci i da zajedno ovdje s navijačima pokušamo da napravimo novo fudbalsko čudo. Da li ćemo uspjeti, ne znam, ali ćemo se u skladu sa imenom kluba boriti do posljednjeg daha", riječi su Žižovića.

Ofanzivac Borca David Čavić istakao je da njegovim saigračima i njemu niko ne može oduzeti europske snove.

Жижовић и Чавић: Снове нам нико не може одузети 🔴🔵 https://fkborac.net/evropski-put-novi-ispit-u-solunu‎

Posted by FK BORAC Banja Luka on Monday, July 22, 2024

"Treba da se ugledamo na prethodnu utakmicu, da ponovimo naše zalaganje i samouvjerenost i da podržavamo jedan drugog od prvog do posljednjeg minuta. Poštujemo ekipu PAOK-a, ali nama niko ne može oduzeti da sanjamo europske snove", rekao je Čavić i nastavio:

"Banja Luka ovih dana živi za Borac i slobodno mogu da kažem da je podrška koju sada osjećamo najveća od kako sam ja u seniorskom pogonu. To nam je motiv više da budemo još bolji".

Meč PAOK – Borac direktno prenosi Arena Sport.

Inače, pobjednik ovog dvomeča će u trećem pretkolu igrati protiv pobjednika duela Malmo (Švedska) – Klaksvik (Farska Ostrva).

Poraženi svoj europski put nastavlja u trećem pretkolu Europske lige i za protivnika će imati poraženog iz pomenutog dvoboja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije