Pique u centru skandala: Preko svoje agencije pokušao utjecati na utakmice Superkupa

0
Radiosarajevo.ba
Pique u centru skandala: Preko svoje agencije pokušao utjecati na utakmice Superkupa
Foto: EPA-EFE / Gerard Pique

Španski El Confidencial je objavio audiosnimke u kojima Barcelonin igrač Gerard Pique i predsjednik španskog saveza Luis Rubiales dogovaraju odigravanje španskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

Pique je preko svoje agencije Kosmos utjecao na to da se Superkup igra u Rijadu, a za to bi dobio šest miliona eura od Suadijske Arabije. Međutim, njegov plan se nije ostvario.

"Rubi, da vidimo kada je novac u pitanju… Ako bi Realu išlo osam miliona, dovraga… Osam ide Realu i isto toliko i Barceloni. Ostali su plaćeni dva miliona i milion eura. To je 19, a ti daješ savezu šest miliona i tebi ostaje šest. Izbacimo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći", kaže Pique Rubialesu na jednom zapisu.

Vojin Mijatović: 'Rezolucija o genocidu je civilizacijska potreba. Nešto se ozbiljno iza brda valja'

Vojin Mijatović: 'Rezolucija o genocidu je civilizacijska potreba. Nešto se ozbiljno iza brda valja'

Pique je planirao dobiti 24 miliona eura u četiri godine, a španski savez trebao je dobiti 40 miliona eura. Prvo izdanje redizajniranog Superkupa odigrano je u Saudijskoj Arabiji 2020. godine, a osvojio ga je Real Madrid na penale protiv Atletica. Barcelona i Valencija su ispali u polufinalu.

Rubiales je na konferenciji za medije uoči prvog Superkupa rekao da Savez nije ništa platio Piqueovoj firmi, već mu je pomogao u naplati provizije.

Španski Superkup u Saudijskoj Arabiji je jedan od poslova u kojima je Pique sudjelovao sa svojim Kosmos Holdingom. U ovom slučaju Kosmos ne naplaćuje proviziju izravno od španskog saveza kako ne bi prekršio etički kodeks, prenosi SC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije