Nedelja kada je otišao Zlatan: Pogledajte najbolje golove Iegendarnog Ibrahimovića

2
Radiosarajevo.ba
Nedelja kada je otišao Zlatan: Pogledajte najbolje golove Iegendarnog Ibrahimovića
Foto: Twitter / Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović je nakon 24 godine završio svoju nevjerovatnu karijeru, tokom koje je imao neke uistinu legendarne golove i poteze. 

Od 1999. godine, kada je kao 18-godišnjak zaigrao u Malmeu, pa sve do 2023. godine, kada je posljednje momente na terenu kao fudbaler imao u Milanu, Ibrahimović je oduševljavao publiku širom svijeta. 

Između ova dva kluba, Zlatan je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United i LA Galaxy. Ukupno je u karijeri postigao 511 golova u 866 utakmica. Za reprezentaciju je ta brojka 62 gola u 122 utakmice

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Najveća ljubav mu je bio upravo Milan, gdje je karijera i stala. Tu se, prema njegovim riječima, najbolje osjećao, i to je jedini klub u koji se vratio. Tu je proslavio i posljednji trofej, a da nije bilo povreda, a posebno teške povrede koljena, teško je vjerovati kako ne bi odigrao još koju godinu. 

Osim po svom egoističnom stavu van terena, popularni Ibra je bio poznat i po svojim legendarnim golovima. Od poigravanja s odbranom u dresu Ajaxa, pa sve do 'škarica' s pola terena protiv Engleske u dresu Švedske, Ibrahimović i fantastični golovi jednostavno prirodno idu zajedno. 

Uživajte u kompilaciji od 30 njegovih najboljih pogodaka u 24 godine karijere, kao svojevrsno zbogom jednom od najboljih igrača na svijetu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije