Liga prvaka 2024 | Inter deklasirao Crvenu zvezdu, golijada u Dortmundu i Barceloni

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka 2024 | Inter deklasirao Crvenu zvezdu, golijada u Dortmundu i Barceloni
Foto: EPA / Erling Haaland

Arsenal – PSG 2:0

Barcelona je ugostila Young Boys u okviru drugog kola Lige prvaka i ostvarila prvu pobjedu rezultatom 5:0. Katalonci su od prve minute krenuli ofanzivno protiv svojih večerašnjih suparnika. Mreža se prvi put zatresla u osmoj minuti kada je Raphinha asistirao Lewandowskom, koji je postigao pogodak za 1:0. U 34. minuti, asistent prvog pogotka, Raphinha, sam je postigao drugi gol, povećavši vodstvo na 2:0.

Samo tri minute kasnije, golman gostiju je morao treći put po loptu iz mreže jer je Martínez iskoristio asistenciju Pedrija i postavio rezultat na 3:0. Domaći fudbaleri su odlično otvorili drugo poluvrijeme, a iskusni napadač je u 51. minuti postigao svoj drugi pogodak na utakmici nakon asistencije Martineza. U 81. minuti nakon centaršuta Baldea, Camara je pogodio vlasitu mrežu i postavio rezultat na 5:0.

Barcelona – Young Boys 5:0

Signal Iduna Park bila je domaćin utakmice između Borussije Dortmund i Celtica, gdje je domaći tim ostvario uvjerljivu pobjedu rezultatom 7:1. Na prvi pogodak se nije dugo čekalo jer je Emre Can sa bijele tačke pogodio već u sedmoj minuti. Samo dvije minute kasnije, gosti su uzvratili kada je Maeda pogodio za izjednačenje 1:1.

Završni skup Mirze Selimbegovića: Moja vrata će biti otvorena za sve građane, pobjeda je sigurna

Završni skup Mirze Selimbegovića: Moja vrata će biti otvorena za sve građane, pobjeda je sigurna

Ofanzivna igra Borussije se ponovno isplatila u 11. minuti, kada je Karim Adeyemi postigao svoj prvi pogodak na večerašnjem meču, nakon asistencije Juliana Brandta. U 29. minuti iskusni golman Celtica, Kasper Schmeichel, morao je treći put vaditi loptu iz mreže, a Adeyemi je ponovo bio strijelac.

Pred kraj prvog poluvremena svjedočili smo još dva pogotka. Prvo je Guirassy bio siguran sa jedanaest metara, a u 42. minuti Adeyemi je krunisao svoju sjajnu partiju hat-trickom, postavivši rezultat na 5:1. Golijada u Dortmundu nastavila se u drugom poluvremenu, kada je reprezentativac Njemačke, Schlotterbeck, asistirao Guirassyju, koji je povisio rezultat na 6:1. U 79. minuti, dvadesetrogodišnji vezista, Nmecha se upisao u listu strijelaca, pogodivši za impresivnih 7:1.

Borussia Dortmund – Celtic 7:1 

Slovan je ugostio aktuelnog osvajača Lige prvaka, ekipu Manchester Cityja, a utakmica u Bratislavi završena je rezultatom 0:4. Mreže su mirovale do osme minute, kada je tridesettrogodišnji veznjak Gündogan postigao pogodak za 0:1, što je ujedno bio njegov prvi gol u drugom mandatu u dresu “Građana”.

City je nastavio s napadima, a u 15. minuti Doku je asistirao Fodenu, koji je postigao svoj prvi pogodak nakon pet mjeseci, čime je postavljen konačan rezultat. U 58. minuti, nakon asistencije Lewisa, nezaustavljivi napadač Haaland postigao je gol i povisio rezultat na 3:0. Četvrti pogodak gosti su kreirali u 74. minuti, kada je Foden uposlio McAteea, koji je postigao svoj prvi pogodak za seniorsku ekipu, piše Sport Centar

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije