NBA velikan otpustio trenera nakon ispadanja u prvom krugu doigravanja

0
Radiosarajevo.ba
NBA velikan otpustio trenera nakon ispadanja u prvom krugu doigravanja
Foto: EPA - EFE / Darvin Ham i LeBron James

Los Angeles Lakersi otpustili su trenera Darvina Hama nakon dvije sezone provedene na toj dužnosti.

Pod Hamovim vodstvom Lakersi su u ligaškom dijelu ostvarili omjer pobjeda i poraza 90-74 te su u obje sezone prolazak u doigravanje morali izboriti kroz play-in turnir.

Prošle sezone su stigli sve do finala Zapadne konferencije u kojem su izgubili od budućih prvaka Denver Nuggetsa s 0-4, dok su ove godine već u prvom krugu doigravanja ponovno naletjeli na Nuggetse koji su ovoga puta bili bolji s 4-1 u pobjedama. 

Velike poplave i klizišta u Njemačkoj. Evakuiraju se ljudi, nestalo i struje, pogledajte prizore

Velike poplave i klizišta u Njemačkoj. Evakuiraju se ljudi, nestalo i struje, pogledajte prizore

"Iako se radi o teškoj odluci, to je ujedno i najbolji postupak nakon potpune analize sezone. Ova će organizacija ostati u potpunosti posvećena slaganju momčadi koja će biti kalibar osvajati naslove", objavio je generalni menadžer 17-ostrukih NBA prvaka Rob Pelinka.

Poslije domaćeg poraza u trećoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja od Nuggetsa, nakon kojeg su Lakersi pali u zaostatak od 0-3, navijači Lakersa skandirali su "otpustite Hama", a sam je Ham nakon ispadanja ranije ove sedmice rekao:

"Posljednje dvije godine bile su pakao za sjediti na ovoj stolici. Kažem vam, to je bio pakao".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije