Život piše romane: Donedavno radio na groblju i dostavljao hranu, a sada će igrati u NBA ligi

0
Radiosarajevo.ba
Život piše romane: Donedavno radio na groblju i dostavljao hranu, a sada će igrati u NBA ligi
Foto: Twitter / Matt Ryan

Rijetko kada se dešava da neko ko nije prošao rešeto NBA drafta na kraju završi u ligi, ali jedan čovjek je pokazao da nekada i težim putem može da se stigne u prvenstvo.

Košarkaš Matt Ryan je potpisao negarantovani ugovor sa Los Angeles Lakersima.

Zaslužio je mjesto zbog povreda vodećih igrača, ali i 20 poena protiv Golden State Warriorsa u predsezoni (6/9 za tri poena).

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

U predsezoni je šutirao 37,5 posto za tri poena što mu je zagarantovalo mjesto u Lakersima. I možda to ne bi bilo toliko zanimljivo da nije imao krajnje neobičan put. U koledž karijeri je nastupao za tri različita tima. Dvije je godine proveo u čuvenom Notre Dameu, jednu sezonu je bio u Vanderbiltu, a onda i u Chattanoogi na završnoj godini. Nije izabran na NBA draftu 2020. godine i tako se udaljio od profesionalne košarke.

[twitter]https://twitter.com/ClutchPointsApp/status/1581350457481793536/photo/1[/twitter]

Zaposlio se, a najsigurniji izbor je bio da uđe u porodični biznis. Tako je počeo da radi kod djeda na groblju, ali i u firmi koja se bavi razvozom hrane.

Prve sedmice na groblju je čistio ukrase od božićnih dekoracija. Bilo je priično hladno pa je nosio čak i pidžame ispod odjeće. Tada je ručao i večerao u svom automobilu, a ponekad su njegov mlađi brat ili najbolji prijatelj išli sa njim.

"Postao sam pomalo zavisan od porodice. Zaradio sam 1.000 dolara prve sedmice (skoro 2.000 KM)", iskren je Ryan.

Tokom oktobra 2021. godine igrao je za Grand Rapids Gold kada je ponovo bio na oku NBA klubovima, Boston Celticsi su mu ponudili dvosmjerni ugovor, a onda je na kraju zapao za oko Lakersima i upao u tim.

Očekuje se da će od košarkaškog ugovora zaraditi više od milion dolara, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije