NBA play-off: Edwards zasjenio Jokića, Minnesota povela protiv Denvera u polufinalu Zapada

0
Radiosarajevo.ba
NBA play-off: Edwards zasjenio Jokića, Minnesota povela protiv Denvera u polufinalu Zapada
Foto: EPA - EFE / Anthony Edwards

Minnesota Timberwolvesi protekle večeri su u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije u gostima savladali branitelje naslova Denver Nuggetse s 106:99 i poveli 1-0 u seriji na četiri pobjede.

Anthony Edwards ubacio je 43 koša, dok je Karl-Anthony Towns dodao je 20 poena.

Naz Reid postigao je 14 od svojih 16 koševa u četvrtoj četvrtini, Mike Conley je imao 14 koševa i 10 asistencija, a Rudy Gobert je uhvatio 13 skokova.

Predsjednica Gruzije uložila veto na sporni zakon o stranim agentima

Predsjednica Gruzije uložila veto na sporni zakon o stranim agentima

Nikola Jokić je bio najbolji pojedinac Denvera s 32 ubačaja, Michael Porter Jr. je dodao 20, a Jamal Murray 17.

Zadnja je četvrtina bila izjednačena na početku, ali su se Wolvesi odvojili u zadnjih pet minuta. Najprije je Edwards zabio tricu kako bi doveo Timberwolvese u vodstvo, a onda je Reid pogodio par trica, polaganje i zakucavanje za vodstvo Minnesote 94:88 na četiri minute i 20 sekundi prije kraja.

Jokić je zatim zabio koš i slobodno bacanje, ali su se Timberwolvesi nastavili odvajati. Gobert je zabio polaganje i koš, a Edwards dva slobodna bacanja. Potom je Porter napravio prekršaj u napadu, a Edwards je pogodio koš i povisio rezultat na 102:91 minutu i po do kraja.

Jokić je tricom smanjio Denverov zaostatak na 102:96 minutu do kraja, ali su se Timberwolvesi zatvorili. Do kraja je Edwards još zabio koš i dva slobodna, a Porter tricu za Denver.

Druga utakmica se igra u ponedjeljak navečer u Denveru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije