NBA play-off: Dallas predvođen Dončićem i Irvingom izbacio Clipperse

0
Radiosarajevo.ba
NBA play-off: Dallas predvođen Dončićem i Irvingom izbacio Clipperse
Foto: EPA - EFE / Luka Dončić

Košarkaši Dallas Mavericksa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije NBA lige, nakon što su u prvoj rundi play-offa izbacili Los Angeles Clipperse rezultatom 4-2 u seriji.

Maverickse su do odlučujuće četvrte pobjede (114:101) u domaćem American Airlines Centru predvodili Luka Dončić i Kyrie Irving, koji su zajedno postigli 58 poena.

Irving je bio najefikasniji s 30, dok je Dončić imao 28 uz 13 asistencija i sedam skokova.

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Norman Powell je s 20 koševa bio najefikasniji kod Clippersa. Paul George je upisao 18 uz 11 skokova, dok je Ivica Zubac dodao 17 poena uz također 11 uhvaćenih lopti.

Dallasu u borbi za konferencijsko finale predstoji okršaj s Oklahoma City Thunderom, koji je na startu doigravanja s 4-0 u pobjedama bio bolji od New Orleans Pelicansa.

Orlando Magic je u šestoj utakmici savladao Cleveland Cavalierse s 103:96 i izborio majstoricu.

Do treće pobjede u seriji, kojom je izjednačio rezultat na 3-3, Magic su predvodili Paolo Banchero s 27 i Franz Wagner s 26 koševa.

Cavsima nije pomoglo ni 50 poena sjajnog Donovana Mitchella.

Sedma utakmica igra se 5. maja (19 sati), a domaćin će biti Cleveland.

Pobjednik ovog dvoboja u polufinalu Istoka će ići na Boston Celticse, koji su na startu doigravanja s 4-1 u pobjedama izbacili Miami Heat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije