KK Partizan ostaje bez kapitena: Kevin Punter ide u Barcelonu

0
Radiosarajevo.ba
KK Partizan ostaje bez kapitena: Kevin Punter ide u Barcelonu
Foto: EPA - EFE / Kevin Punter udara Džanana Musu

Košarkaši Partizana će ostati bez Kevina Puntera, budući da će kapiten crno-bijelih, kako piše Eurohoops, karijeru nastaviti u Barceloni.

Prema pisanju ovog specijaliziranog košarkaškog portala, Punter je sa Barcom dogovorio dvogodišnji ugovor, pa poslije dvije sezone napušta Partizan okićen titulom prvaka ABA lige.

Partizan je ABA ligu osvojio u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde kada je Punter u petoj utakmici bio najbolji igrač svog tima.

Velika fešta u Kragujevcu zbog uspjeha Bosanca. Hit Dine Merlina posvećen Feđi Dudiću

Velika fešta u Kragujevcu zbog uspjeha Bosanca. Hit Dine Merlina posvećen Feđi Dudiću

Eurohoops piše da je novi MVP finala ABA lige dobio ugovor vrijedan šest miliona eura za dvije sezone.

Tridesetogodišnjak je prethodne sezone prosječno imao 16,1 poen, 2,1 skok i dvije i po asistencije, dok je šutirao 49,1 posto iz igre za dva i 44,3 posto za tri poena.

💣 Kako Eurohoops javlja Kevin Punter je novi igrač Barselone! Potpisao je ugovor na 2 godine! #kkp #kevinpunter #techsporttv

Posted by Tech&Sport Serbia on Monday, June 26, 2023

Pod njegovim vodstvom, Partizan je otišao do Top 8 Eurolige, gdje je poražen od Real Madrida u pet utakmica, iako je vodio sa 2:0 u seriji.

Džanan Musa i društvo iz Reala su preokrenuli rezultat, došli do pobjede od 3:2 i kasnije u finalu nadigrali Olympiacos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije