Podržimo kampanju da dječak Harun ode na devetu operaciju

2
Radiosarajevo.ba
Podržimo kampanju da dječak Harun ode na devetu operaciju
Pomozi.ba / Dječak Harun

Iz Udruženja Pomozi.ba saopštili su da su pokrenuli apel za prikupljanje sredstava za hrabrog i uvijek nasmijanog dječaka Haruna Kapu iz Sarajeva, kome je ponovo potrebna pomoć dobrih ljudi za deveti po redu operativni zahvat u Turskoj.

"Pozivom na broj 17006 donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere", navode iz Pomozi.ba.

Harun boluje od Tar sindroma, koji uzrokuje probleme sa rukama i nogama, zbog čega nije mogao hodati. Nakon petogodišnje borbe, uz veliki trud i bol, Harun je uspio stati na svoje noge, ali njegova borba će trajati još dugo kako bi napokon postao samostalan.

On je do sada operisan osam puta, a na devetoj operaciji potrebno je uraditi produživanje desne noge za osam centimetara.

Za Haruna je Udruženje Pomozi.ba prethodne godine organiziralo akciju prikupljanja finansijskih sredstava za njegovu osmu operaciju, a kako bi nastavio svoju tešku životnu borbu, sada mu je neophodno 16.850 eura za deveti operativni zahvat.

"Harun je i uspješni mladi sportista, plivač, kome pored poziva na broj 17006 možete pomoći i donacijama putem web stranice www.pomoziba.org, uplatama putem Paypala ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba", navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije