Trend među poznatima: Doktori otkrivaju šta popularni lijek za mršavljenje radi njihovim tijelima

0
Radiosarajevo.ba
Trend među poznatima: Doktori otkrivaju šta popularni lijek za mršavljenje radi njihovim tijelima
Foto: Instagram / Jessica Simpson

Glatki obrazi i čela bez bora - tako godinama prepoznajemo holivudske zvijezde koje se često podvrgnu tretmanima botoksa, no trenutno vlada novi trend.

Mršavi obrazi, uvučene oči i opuštena koža novi su trendovi u Hollywoodu, a sve to zahvaljujući popularnom lijeku za gubitak kilograma zvanom Ozempic.

Prema Daily MailuScott Disick prošli je mjesec prestrašio obožavatelje svojim dramatičnim novim izgledom, no čini se da i brojne druge slavne osobe pate od istog problema ili jednostavno slijede trend.

Sjećanje na 1992.: "NE pucaj" - govorio je Jovan Divjak taj dan u Dobrovoljačkoj

Sjećanje na 1992.: "NE pucaj" - govorio je Jovan Divjak taj dan u Dobrovoljačkoj

Dr. Smita Ramanadham, plastična hirurginja iz New Jerseya, rekla je za DailyMail da Ozempic uzrokuje brz gubitak težine i "gubitak volumena u licu".

"Kada izgubimo masnoću na licu, vidimo znakove poput udubljenijih obraza, opuštenije kože i općeg udubljenja crta lica. Ponekad to postari osobu, jer je salo u našim obrazima ono što nam daje mladalački izgled", ističe hirurginja.

Dr. Sue Decotiis, stručnjakinja za mršavljenje koja je propisala Ozempic hiljadama pacijenata, dodala je da mršavljenje izgleda dramatičnije na onima s duguljastim oblikom lica zbog načina na koji je koža rastegnuta. Doduše, više od devet miliona recepata za Ozempic napisano je u posljednja tri mjeseca 2022. godine te ovaj lijek nedvojbeno osvaja svijet, piše Jutarnji

Hirurzima, među kojima je bio i dr. Nicholas Jones, plastični kirurg iz Georgije, pokazane su slike petnaest slavnih osoba koje su nedavno prošle kroz značajne transformacije, i rekli su da više od polovice, uglavnom muškaraca, ima istaknuto tzv. "Ozempic lice". Na ženama je to bilo teže primijetiti jer su one tradicionalno češće koristile filere i prikrivale nesavršenosti šminkom.

Na vrhu popisa bio je John Goodman, za kojeg su stručnjaci rekli da ima drastično manji volumen lica i, kao posljedicu, opušteniju kožu s borama. Naime, 71-godišnji glumac izgubio je 100-tinjak kila tokom posljednjih 10 godina, a on to opravdava "jedenjem manjih porcija, svakodnevnom šetnjom sa svojim psima i izbacivanje šećera i alkohola iz prehrane". Nije rekao da je koristio Ozempic, iako mnoge njegove fotografije ukazuju na to, kažu doktori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije