Marija Šerifović ispunila obećanje i posjetila Mustafu koji je spavao ispod mosta u Zenici

5
Radiosarajevo.ba
Marija Šerifović ispunila obećanje i posjetila Mustafu koji je spavao ispod mosta u Zenici
Foto: Printscreen / Marija Šerifović i Mustafa Hrustić

Nakon što je pjevačica Marija Šerifović saznala za priču o uličnom pjevaču Mustafi Hrustiću iz Zenice koji je zbog životnih i manje sretnih okolnosti bio prinuđen živjeti ispod mosta, ispunila je obećanje da će mu pomoći.

Mjesečna primanja mladića Mustafe iz Zenice nisu bila dovoljna da sebi obezbijedi normalan život i da provodi vrijeme u vlastitom domu. Nakon što se u medijima proširila vijest o njegovoj životnoj sudbini, Mustafi je kiriju za dva mjeseca uplatio čovjek iz inostranstva.

Iako je pomoć od srca, to nije dovoljno da Mustafa riješi svoj problem dugoročno. Putem društvenih mreža Marija je došla do kontakta i zaputila se ka Zenici.

Novi zemljotres uzdrmao Sarajevo: Da li ste vi osjetili potres? Građani se javljaju, EMSC još šuti

Novi zemljotres uzdrmao Sarajevo: Da li ste vi osjetili potres? Građani se javljaju, EMSC još šuti

Pjevačica Marija Šerifović je doznala za njegovu priču, spremila se i zaputila u Zenicu kako bi pomogla Mustafi. Ona je iznenadila Mustafu i posetila ga u stanu u koji se nedavno uselio, a svoje obećanje, ispunila je i Mustafi je platila kriju za stan za narednih godinu dana, tačnije od kraja augusta ove godine do kraja augusta sljedeće, 2024. godine.

Pored kirije, gazdarici kuće dala je novac i za račune, također za godinu dana.

Njen menadžer je Mustafu, nakon Marijine posjete, odveo u obližnji restoran u rodnoj Zenici, gdje će, dokle god to on bude želio, imati besplatne obroke. Konkretno, tri dnevno.

Lijepa vijest: Pjevačica Marija Šerifović želi pomoći Mustafi koji živi ispod mosta u Zenici

Lijepa vijest: Pjevačica Marija Šerifović želi pomoći Mustafi koji živi ispod mosta u Zenici

"Mustafa je divan dečko, ovakvih primjera sigurno ima na hiljade, ali ako smo mu malkice popravili i olakšali život makar na trenutak, pa eto i tih godinu dana....", Marija se zatim potapšala po srcu i prstom pokazala ka nebu.

Iako je imao težak život, on nas je u Zenici dočekao s osmijehom i ljubazno nas primio u svoj skromni, privremeni dom. Trošna sobica na periferiji grada njegovo je "parče sreće", a kako nam je priznao, zahvalan je svim ljudima koji su mu pomogli.

Njegova životna priča veoma je teška. Kao sedmogodišnji dečak ostao je bez roditelja, a ljudi koji su vodili brigu o njemu su ga od malih nogu primoravali da zarađuje. Tako je Mustafa izgubio pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo, ali i pravo na školovanje, zbog čega sada plaća cijenu.

"Ja sam od sedme godine pjevao na ulici. Otac mi je nastradao. Mi smo spali niz pećinu automobilom. Otac nam je poginuo, a brat i ja smo ostali živi. Imam ožiljak na licu", počeo je svoju potresnu ispovijest Mustafa dok je u videu pokazivao obraz na kojem je ožiljakg od tragičnog dana.

"Tada su nas preuzeli drugi ljudi, pa smo morali raditi za druge. Ako ne doneseš dovoljno para, onda nam prijete batinama. Pa smo mi bježali od kuće. Nisam gledao da li je snijeg, kiša, spavao sam ispod balkona", kaže Mustafa u videu.

"Pjevao sam po ulici, Srećko me je snimao. On je dobar i njemu se zahvaljujem. I jedna gospođa me je sklonila s ulice. Puno joj hvala. Kad je bila najveća zima, primila me je u svoj dom. Jeste da je i ona bolesna, ali kuhala mi je i brinula o meni", priča mladić sa zahvalnošću u glasu.

Podjsećamo, Hrustić je u videu Srećka Stipovića istakao kako bi se želio prijaviti na popularno muzičko takmičenje "Zvezde granda", ali da s "10 maraka tamo otići ne može".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije