Novi horor film pozitivno ocijenjen: Publika gubila apetit tokom projekcije

0
Radiosarajevo.ba
Novi horor film pozitivno ocijenjen: Publika gubila apetit tokom projekcije
Foto: Screenshot/YouTube / Isječak iz trailera

Film o serijskom ubici, koji je jedinstveno snimljen iz perspektive ubice, navodno je izazvao povraćanje kod jednog člana publike.

Reakcija je došla nakon prikazivanja u Chicagu, gdje je audio snimak objavljen preko @FilmUpdates na X (ranije poznatom kao Twitter) gdje se čuje kako publika uzvikuje u strahu.

@FilmUpdates je objavio snimak na X nakon prikazivanja šokantnog slasher filma na festivalu filmskih kritičara u Chicagu.

Horde zla izabrale dobitnika nagrade Ismir Pintol: Evo ko je dobio prestižno priznanje

Horde zla izabrale dobitnika nagrade Ismir Pintol: Evo ko je dobio prestižno priznanje

Uzvici u pitanju došli su nakon ubistva u filmu In a Violent Nature, nadolazećem hororu redatelja Chrisa Nasha.

Film je snimljen iz perspektive ubice, koji je vraćen u život nakon što grupa tinejdžera nesvjesno uzme privjesak što ga navodi da krene u krvavi pohod kako bi ga povratio.

Ako 95 posto na Tomatometru Rotten Tomatoesa nije bilo dovoljno da oduševi fanove horora za njegovo izdanje, ovaj snimak bi trebao to učiniti.

Fanovi na X-u bili su uzbuđeni nakon što su čuli da je jedan obožavatelj izgubio apetit nakon navodno uznemirujućeg ubistva sa jednim komentarom: "Omg pravi horor se vratio!"

Jedan obožavatelj na projekciji rekao je: "Bio sam na ovoj projekciji. Ako je ovo ubistvo na koje mislim, ljudi s osjetljivim stomacima mogli bi izgubiti apetit gledajući ga.

"Vjerovatno zbog smijeha nisam čuo da je neko povratio."

Da li ste znali da su u poznatom horor filmu 'Candyman' korištene prave pčele?

Da li ste znali da su u poznatom horor filmu 'Candyman' korištene prave pčele?

Drugi izvještaj tvrdi da se isto dogodilo na projekciji kojoj su prisustvovali.

Rekli su: "Ima nekoliko sjajnih trenutaka, ali većinu vremena sam sjedio tamo i razmišljao 'oh, pretpostavljam da je ovo zaista samo puno hodanja, zar ne".

"S druge strane, ima jedno od najboljih ubistava koje sam ikada vidio, što je navelo cijelu publiku da navija i vrpolji se."

Trailer prikazuje da film izgleda kao horor s mnogo sporijim tempom, s otprilike pola trailera u kojem ubica polako hoda kroz šumu. Pogledajte:

Unatoč tome, recenzije su izuzetno visoke sa samo dvije negativne recenzije od 38 na Rotten Tomatoes-u.

Bloody Disgusting, filmski sajt posvećen hororu, rekao je u svojoj recenziji:

"Nashov prvi nastup pred publikom nudi stilizirani konceptualni slasher čije naginjanje arthouse-u sigurno će polarizirati. Ovaj oskudan pristup fascinira, a posvećenost praktičnom nasilju je pohvalna."

U međuvremenu, Kelly McClure, pišući za Salon.com, dodala je: "Najodvratnije, najelaboriranije scene ubistava koje sam ikada vidio u mom životu sve se savršeno uklapaju, gdje bi u drugim filmovima slična mješavina mogla pasti u vodu usred haosa.

"Ovo djeluje klasično i potpuno novo istovremeno", piše Lad Bible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije